Annonce
POLITIK

Klumme: Lonning er rådhusets Duracell-borgmester

Carsten Mai kommenterer hver uge det politiske liv på Københavns Rådhus.

Mange husker reklamen for batterier fra firmaet Duracell, hvor en legetøjskanin bare gik og gik, fordi batterierne i dens mave bare blev ved og ved. Billedet passer godt på Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard.

Nogle politikere er flittigere end andre. Uden at nævne dem der godt kan trænge til at komme lidt op i tempo, er det nemlig nemt at pege på deres flittige modsætning: Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard har lange arbejdsdage.

Venstres topfigur i København har fået en god vane. Hver dag besøger hun et til to projekter eller arbejdspladser som enten gør en forskel for byen eller som har brug for en hånd. Nu skulle man tro, at en borgerlig politiker som Cecilia Lonning-Skovgaard har sit fokus styret ind på de store erhvervsvirksomheder som traditionelt bakker op om de blå partier.

Annonce

Men sådan er det langtfra altid. Borgmesteren har f.eks. kastet sig ind i kampen for det sociale frikort som er en ordning der betyder, at byens absolut svageste og mest udsatte nemlig stofmisbrugere og hjemløse kan tjene nogle penge uden at betale skat.

Ordningen er først ved at blive løbet i gang, og regeringen skal også sige ja til en forlængelse, men allerede nu har de udsatte i København tjent omkring tre mio. kr. Ud over pengene i lommen betyder ordningen alverden for de udsattes værdighed. Ordningen tænder et lys i mørket og peger på, at måske er der en vej til et bedre liv for dem der i dag hutler sig igennem i bunden af byen.

Politisk ledelse handler ofte om to ting. Politikeren skal have blik for de store visioner, men må ikke glemme de små detaljer som ændrer borgernes hverdag her og nu.

At det sociale frikort sammen med mange andre gode projekter er kommet ind på Cecilia Lonning-Skovgaards radar samtidigt med, at hun kæmper for de store linjer viser, at hun i løbet af sin borgmestertid har flyttet sig fra en lederrolle som mindede om det private erhvervsliv og over til en rolle som en helstøbt politiker som har sine prioriteringer i orden.


Politikere skal have blik for de store visioner, men må ikke glemme de små detaljer som ændrer borgernes hverdag her og nu.

Carsten Mai


Samtidigt har Venstre lukket en flanke der går på, at partiet kun vil sikre gode vilkår til de stærke borgere, dem der klarer sig selv og piver over topskatten og manglen på parkeringspladser.

Venstre er et af de partier der i lærebøgerne kaldes 'catch all'-partier. Altså et parti der skal appellere til alle. Det samme er de tre andre gamle partier – Socialdemokratiet, de radikale og de konservative.

Heroverfor står partier som Enhedslisten og Alternativet som groft sagt har henholdsvis ulighed og klima som fixpunkter.

De to sidstnævnte har haft succes med at hente stemmer ind fra dem der var enige i deres få mærkesager. De fire gamle partier skal kunne noget andet. De skal være attraktive og lækre for alle typer af københavnere. De må gerne overraske med nye og progressive ideer, men de skal først og fremmest vise, at de ikke glemmer nogen.

Som det ser ud nu, har Venstre i København et godt blik for det hele.

Carsten Mai

Carsten Mai analyserer politikken i København. Han var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. I dag driver han konsulentvirksomheden Carsten Mai & Com som rådgiver virksomheder og organisationer om kommunikation og politik. Han er uddannet cand.scient.soc. og bor med sin familie i København. www.carstenmai.dk

Annonce
Annonce
Alarm112

Tog på tværs af landet forsinkes frem til onsdag morgen

Annonce
Annonce
Alarm112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Indland

Tidligere overborgmestre anbefaler ny styreform i København

Alarm112

Politi anholder 17-årig vanvidsbilist efter biljagt i Brønshøj

Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Alarm112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Indland

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Alarm112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

Annonce