Annonce
POLITIK

Klumme: Teknik- og Miljøforvaltningen i ny møgsag

Carsten Mai kommenterer hver uge det politiske liv på Københavns Rådhus.

Det var det sidste der skulle ske: Endnu en skandalesag i den omstridte Teknik- og Miljøforvaltning som igennem den seneste tid med ny kompetent direktion i spidsen ellers har kæmpet for at rette skuden op.

Men nu er den gal igen, så gal at kommunens Interne Revision anser en ny sag for en 'besvigelse' altså bedrageri eller snyd. Forvaltningen har nemlig i årene 2017, 2018 og 2019 bogført medarbejdertimer på projekter der ikke findes.

Det har skabt et underskud på 37 mio. kr. som let kan runde et halvt hundrede millioner, når det hele gøres op. Forvaltningen kalder det en budgetudfordring, og det er i hvert fald ikke at tage munden for fuld.

Annonce

Spøgelsesprojekterne har betydet, at fuskerierne ikke er blevet opdaget før nu, og ingen kan sige om nogen har beriget sig eller om der er tale om sjusk og fejlkonteringer. Men sagen er altså alvorlig nok til, at kommunens revision peger i retning af snyd og bedrag.

Topledelsen i forvaltningen lægger op til, at det er kommunen selv og deres egen revision som skal afklare sagen, men det er ikke nok for et medlem af udvalget. Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti vil nemlig kræve, at en ekstern revision er inde over sagen.

Det krav er forståeligt nok. De mange dårlige sager har stået i kø i den store Teknik- og Miljøforvaltning, og politikernes tillid til forvaltningen gennem årene har været stærkt nedadgående.

Med en ny direktion og tydeligvis en helt ny vilje og evne til at skabe en moderne organisation med fokus på kundetilfredshed er forvaltningen helt sikkert på vej frem, men fortidens spøgelser kigger fortsat frem fra gardinerne.


De mange dårlige sager har stået i kø i den store Teknik- og Miljøforvaltning, og politikernes tillid til forvaltningen gennem årene har været stærkt nedadgående.


Forvaltningen bliver i den konkrete sag i høj grad bedømt på, hvordan den håndterer forløbet herfra. Er den klog følger den Finn Rudaizkys forslag og lader talkyndige udenfor rådhuset kigge med i regnskabsbøgerne. Det vil skabe tillid blandt forvaltningens professionelle kunder og københavnerne. Det uanset hvad der ender med at være op og ned i sagen.

Det er ikke alle forvaltninger der kører som den der endnu en gang står med håret i postkassen. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen som også er en kompliceret størrelse med et kæmpe regelsæt kører, som var den smurt.

Selvom borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) for tre år siden overtog en rodebutik af dimensioner har hun formået både at skabe styr på sin økonomi og genskabe en kampgejst blandt personalet. Alt sammen noget der kommer de svageste kunder på kommunens jobcentre til gavn.

Lidt erfaringsudveksling mellem de store forvaltninger er derfor måske en god idé i det nye år?

Carsten Mai

Carsten Mai analyserer politikken i København. Han var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. I dag driver han konsulentvirksomheden Carsten Mai & Com som rådgiver virksomheder og organisationer om kommunikation og politik. Han er uddannet cand.scient.soc. og bor med sin familie i København. www.carstenmai.dk

Annonce
Annonce
Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Annonce
Annonce
Alarm112

Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Madredaktør kalder tredje stjerne til Noma helt fortjent

Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Indland

København finder penge til sundhedstjek af hjemløses hunde

Sport

Mulighed for udvidelse af Parken skal undersøges

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Alarm112

Tricktyv ville danse - stak af med ur til 100.000

Alarm112

Politiet melder om travl nat med flere knivstikkerier

Alarm112

Kraftig butiksbrand spærrer for trafik i indre by

Alarm112

Far skal over fire år i fængsel for omfattende misbrug af døtre

Annonce