Annonce
POLITIK

Pengene er fordelt: Millioner skal understøtte genåbningen af København

Politikerne er blevet enige om årets Overførselssag. Foto: Christian M. Olsen
Et flertal af partierne på Københavns Rådhus har underskrevet aftalen om fordeling af 709 millioner kroner. Mange af millionerne går til at få København godt i gang efter corona-nedlukningen.

Hjælpepakker til børn og unge, socialt udsatte og ensomme ældre oven på corona-nedlukningen. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale om den såkaldte Overførselssag et flertal af partierne på Københavns Rådhus har indgået onsdag.

Aftalen står i genåbningens tegn og indeholder også hjælpepakker til erhvervslivet. Således er det aftalt, at der igen kommer udvidet udeservering for cafeer og restauranter, når de åbner igen senere på foråret.

- Det er helt afgørende, at vi får hjulpet de københavnere igennem, som har lidt mest under nedlukningen. Det gælder mange af vores ældre, som har været ensomme, mange socialt udsatte og rigtig mange børn og unge, som har været isolerede og har manglet deres hverdag og deres venner. Der er også ekstremt vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at medvirke til, at byens restauranter, hoteller og detailhandel overlever og stadig er der, når vi åbner op. Så København igen kan blive den levende by, vi elsker, siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Aftalen rummer ekstra midler til støjvagter og natteværter samt til toiletter på sommer-hotspots, når festhungrende københavnere og tilrejsende tager hul på sommeren i byen.


Det er helt afgørende, at vi får hjulpet de københavnere igennem, som har lidt mest under nedlukningen.

Lars Weiss


En række idrætsaktiviteter får udvidet åbningstiden hen over sommeren, så københavnerne har noget at tage sig til. Blandt andet er der øget adgang til kommunens indendørs idrætsfaciliteter, helårsåbent og dermed åbent i sommerferien i Østerbros nye skøjtehal og i svømmehallerne, ligesom der åbnes nye badezoner i havnen oven i de mange, der allerede er.

Der er også sat penge af til flere og bedre idrætsfaciliteter over hele byen, blandt andet nyt idrætsanlæg i Ørestad Syd og til at udvide planerne for Ketsjersportens Hus.

Fokus på trafiksikkerhed

Endelig indeholder aftalen en lang, lang række trafikale tiltag, der skal give mere sikre skole- og cykelveje mange stedet i byen. Heriblandt en omlægning af det farlige kryds for enden af Dybbølsbro, pilotforsøg med parkerings- og kørselsforbud ved en række folkeskoler ved afleveringstid, såvel som etablering af lyskryds og trafiksikkerhedsforanstaltninger på Refshalevej og Forlandet mhp. at sikre skolevejen mod den stigende trafik på Margretheholm.

Der er også penge til en foranalyse på en helt ny cykelbro mellem Indre By og Refshaleøen, som skal bane vejen foren grøn cykelrute over Refshaleøen mod den kommende bydel, Lynetteholm. Der er også penge til flere grønne byrum, flere træer og biodiversitet i byen.

Aftalen fordeler i alt 709 millioner kroner, som ikke er forbrugt i budgettet for 2020. Aftalen er indgået mellem budgetpartierne Socialdemokratiet, SF, Radikale, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og løsgængeren Kåre Traberg Smidt.

Annonce
Annonce
Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Annonce
Annonce
Alarm112

Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Madredaktør kalder tredje stjerne til Noma helt fortjent

Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Indland

København finder penge til sundhedstjek af hjemløses hunde

Sport

Mulighed for udvidelse af Parken skal undersøges

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Alarm112

Tricktyv ville danse - stak af med ur til 100.000

Alarm112

Politiet melder om travl nat med flere knivstikkerier

Alarm112

Kraftig butiksbrand spærrer for trafik i indre by

Alarm112

Far skal over fire år i fængsel for omfattende misbrug af døtre

Annonce