Annonce
"Hvad tror I bronze er for noget", spurgte Sigurd, da han fortalte børneflokken om bronzealderen. En lille dreng svarede: "Det er det dårligste, hvis man ikke vinder guld eller sølv".
Ugeavisen Kolding

Se alle billederne: Tusinder i gaderne på kulturnatten

Selvfølgelig havde hun EM-sølvmedaljen om halsen, da kvindelandsholdets målvogter Stina Lykke Petersen overtog borgmesterens opgave med at åbne kulturnatten.

Annonce
  • Kulturnat
    "Hvad tror I bronze er for noget", spurgte Sigurd, da han fortalte børneflokken om bronzealderen. En lille dreng svarede: "Det er det dårligste, hvis man ikke vinder guld eller sølv".
  • Kulturnat
    En stor dag. Hvis der var en, der glædede sig til at klokken blev 22,15, var det Knud Erik Langhoff, som ind til da passede sin politiske bod i rådhushaven. Men da mørket brød frem var det den konservative formand for teknikudvalget, som skulle åbne for Koldings nye springvand i Slotssøen. "Det er en milepæl for Kolding, så selvfølgelig er jeg stolt over, at indvi springvandet sammen med Otto Skak fra Slotssøgadet og Birgitte Kragh, som er formand for miljøudvalget", fortæller Knud Erik Langhoff.
  • Kulturnat
    Dans, dans, dans. Atter var Vestertorv omdannet til dansescene, og det er og bliver et populært plet på kulturnat-landkortet med mange publikummer lige fra klokken slår 16. Lisa Bærentsen, der driver Dancezone, var på gulvet med elever fra sommerens danselejr. "Jeg kommer nok til at være rigtig meget her omkring på kulturnatten, fordi jeg gerne vil bakke de andre dansere op også", siger hun.
  • Kulturnat
    Kulturnat med kalorier. Aldrig har Koldings kirker været så massivt til stede på kulturnatten som i år, hvor de indtog Akseltorv med fællesprojektet Luther Lagkage. Der blev serveret gratis lagkager, og så blev der ellers sunget sange af Luther. "Vi skal også synge "Det kimer nu til julefest", der er en Luther-klassiker, selv om den vejrmæssigt falder lidt udenfor i dag", smilte provst Grete Wigh-Poulsen. Alle de mange lagkager var bagt af frivillige.
  • Kulturnat
    Ost på gaden. Kulturnatten handler også om handel, og Flemming Mortensen var for første gang bag boden som indehaver af Osten i Helligkorsgade. Han overtog den nærmest legendariske forretning den 1. juli. "Jeg har en masse tapas, der skal være klar til i morgen, så det skal jeg i gang med, når jeg er færdig her i boden", fortæller Flemming om sine kulturnats-planer. Ole skou og Dorit Høj fik sig en smagsprøve.
  • Kulturnat
    Pludselig indskydelse. Carsten Brejnbjerg havde taget Lene Torp og børnene Oliver og Anna med på kulturnat. Planer havde de ikke lagt på forhånd. "Hvis jeg skal være helt ærlig, opdagede jeg først, at der var kulturnat, da jeg hørte det forleden henne på min arbejdsplads, så nu tager vi bare rundt og ser, hvad der sker", fortæller Carsten, da familien passerede glimmer-viadukten i Søndergade.
  • Kulturnat
    Klimahelten. Ida Jørgensen fra Kolding Madhjælp blev kåret som Koldings første klimahelt på kulturnatten, og klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt var taget til byen for at overrække prisen. "Jeg er rigtig glad for prisen, for jeg håber, at det kan være med til at sætte fokus på madspil, og at vi kan bruge endnu flere, der donerer mad til madhjælpen, for der er mange, som bruger os, så vi kan sagtens udleverer mere overskudsmad", siger Ida.
  • Kulturnat
    Fedt initiativ. Et af de nye indslag i år var gadefesten i Jernbanegade, hvor der var lagt op til dans på asfalten til tunge dj-rytmer. "Vi skal helt sikkert ud og danse lidt senere, når det bliver lidt mørkere. Helt 100. Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, og jeg håber, det kommer igen næste år", siger Rasmus Hauritz, der varmede op til fest sammen med Ea Thomsen (til venstre), Sarah Teilmann-Jørgensen og Frederik Wiborg Nielsen (til højre).
  • Kulturnat
    Hov, hvad var det? De fik mange blikke, eleverne fra efterskolen Epos, der kom udklædte og gik gennem byen på kulturnatten". Mange børn kan slet ikke lade være med at stirre, når de ser os", smiler Michelle Bigler (til højre), der var klædt ud som elverpige. Efterskolen holder normalt til på Als og har speciale i rollespil. I år nød de solen i den midlertidige bibliotekspark, hvor orkestret i baggrunden stemte i med "Come together".
  • Kulturnat
    Spilleglæde. På kulturnatten blev projekt gadeklaver åbnet i biblioteksparken. Her står nu et noget særpræget klaver, som det er meningen, at man blot skal gå hen og spille på, som det passer en. Og dog. For klaveret er en del af Trekantområdets Festuge, og gennem festugen vil der dagligt være enkelte planlagte optræderne. Hvornår og med hvem må man klikke ind på www.trekantfest.dk for at holde øje med.
Ugeavisen Kolding

Forrige år lukkede hun Orange Scene: Til sommer tager Jada med Grøn-karavanen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Prinsesse åbnede udstilling på Koldinghus - den viser prinsessekjoler fra flere årtier

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Internationale studerende er en gave for Kolding

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tidligere håndboldspiller og mægler-kollega er nye på byens boligmarked: - Det er gået over al forventning

Ugeavisen Kolding

Endnu flere af os skal køre sammen: 986 har meldt sig til samkørsel på et halvt år

Ugeavisen Kolding

Ildsjæl hædret for sin utrættelige frivillige indsats: Derfor får han prisen

Ugeavisen Kolding

31-årig bliver selvstændig frisør på særligt sted: Nurhan kan klippe dit hår, mens du tanker bilen

Ugeavisen Kolding

Danmarks bedste klejsmed er 21 år og kommer fra Sjølund

Ugeavisen Kolding

Uddannelsessted med 1000 studerende og 140 ansatte får ny rektor

Ugeavisen Kolding

Supermarked købte topmoderne pant-automat: - Det har givet os mange nye kunder - især fra nabobyerne

Ugeavisen Kolding

Kolding-restaurant er med i ny landsdækkende gastronomisk festival

Annonce