Annonce
Ugeavisen Kolding

Årets danske Bryggeri blev Åben fra Kolding: Jeg er helt rundt på gulvet

Bryggeriet Åben er et af landets yngste bryggerier, og torsdag blev det af Danske Ølentusiasters kåret som Årets danske Bryggeri. - Vi er lillebitte og helt nye, så det er så vildt, at vi har vundet. Jeg er helt rundt på gulvet, siger Philip Hulgaard, der er stifter og ejer af bryggeriet. Arkivfoto: Søren Gylling
I sommeren 2017 var første bryg klar til salg, og efter bare to et halvt år i branchen blev Bryggeriet Åben torsdag kåret som Årets danske Bryggeri 2019 af medlemmerne af Danske Ølentusiaster, der har stemt på deres favorit.
Annonce

Kolding: Bryggeriet Åben begyndte som en hobby med drømmen om at gøre humle og gæring til en levevej. Den ambition er allerede opfyldt, og et nyt drømmescenarie er gået i opfyldelse bare lidt mere end to år efter, at bryggeriet slog dørene op i sommeren 2017. Torsdag blev Bryggeriet Åben, der har fokus på velhumlede øl, kåret som Årets danske Bryggeri 2019.

- Det er helt vildt, særligt når jeg kigger på de andre vindere. Det er Hornbeer, Thisted Bryghus, Mikkeller og sidste år var det Amager Bryghus, der rangerer blandt de bedste i hele verden. Det er etablerede huse, der har vundet. Vi er lillebitte og helt nye, så det er så vildt, at vi har vundet. Jeg er helt rundt på gulvet, siger Philip Hulgaard, der er stifter og ejer af Bryggeriet Åben.

- Jeg har en passion for øl og går op i detaljerne. Og så sender vi først noget på gaden, når jeg er tilfreds.

Philip Hulgaard, stifter og ejer af Bryggeriet Åben.

Annonce

Udvidet flere gange

Det er tre et halvt år siden, at Philip Hulgaard og Johannes Karstoft, der driver et landbrug i Kolding, kom hjem efter en jordomrejse, og Philip drømte om, at der skulle ske noget nyt. Og en aften de sad og drak et par øl, kom ideen om at skabe et bryggeri, som måske kunne blive en levevej.

Selve bryggeriet gik i luften i sommeren 2017 på Philip Hulgaards mors gård, der ligger lidt uden for Kolding, og siden er det kun gået frem ad. I foråret trak Johannes Karstoft sig fra bryggeriet for i stedet at koncentrere sig om sit landbrug og sin familie, men Philip Hulgaard er fortsat med at udvide bryggeriet, der i dag kan producere cirka 110.000 liter om året.

Annonce

Passion for øl

Udover bryggeriet i Kolding har Åben netop åbnet Ølbaren i Aarhus og overtaget Gustav Wieds Øl & Vinstue i Roskilde.

Hvad er hemmeligheden bag succesen, hvis du selv skal sætte nogle ord på?

- Jeg har en passion for øl og går op i detaljerne. Og så sender vi først noget på gaden, når jeg er tilfreds. Du må ikke negligere markedsføring og salg. Der har vi været gode til at komme ud og skabe relationer til barer, branchen og bruge sociale medier. Og så skal vi rose vores designer. Hun har virkelig lavet en flot flaske, siger Philip Hulgaard.

Kort om Årets Bryggeri

Årets danske Bryggeri kåres ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer. Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger har indstillet 21 danske bryggerier og bryghuse til prisen. Bryggeriet Åben blev indstillet af seks lokalafdelinger. 998 af foreningens medlemmer stemte på ét af de 21 danske bryggerier, der var indstillet ved årets afstemning. Bryggeriet Åben fik 197 stemmer, hvilket svarer til 20 procent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce