Annonce
Ugeavisen Kolding

Årets første konfirmationer bliver helt anderledes

- Vi er nødt til at sige til os selv, at der er nogle retningslinjer og nogle vilkår, som vi må acceptere i denne tid. Men derfor bliver konfirmationen da en fantastisk dag alligevel. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger sognepræst Tine Illum. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Når de første hold af unge bliver konfirmeret i Sdr. Bjert Kirke, så er der meget, som er forandret i forhold til normalt. Blandt andet har sognepræst og kirkemusikere indspillet 16 salmer, som man kan synge med på ved den efterfølgende fest.
Annonce

Kolding: Der bliver en trafik ud og ind ad kirken, når Sdr. Bjert konfirmerer provstiets første hold af unge den 6. juni. Hele syv konfirmationer bliver det til, inden alle 41 har knælet foran sognepræst Tine Illum og sagt ja til at lade sig konfirmere i den kristne tro. I et normalt år uden corona-begrænsninger er der to hold konfirmander i sognet.

Ikke alene vil de enkelte hold være mindre end normalt, de syv konfirmationer vil være kortere. Indenfor vil der heller ikke være mulighed for at synge seks salmer, sådan som kirken ellers har tradition for. I stedet har de to kirkemusikere indspillet 16 af konfirmandernes yndlingssalmer. Dem kan familierne så finde via et link på kirkens hjemmeside, så man derhjemme eller i festlokalet kan synge de salmer, som man ikke når at synge i kirken.

Også prædiken vil blive lagt på et link på hjemmesiden, mens der inde i kirken holdes en kortere tale til konfirmanderne.

- Det bliver en anderledes dag end den, konfirmanderne og deres familier drømte om for blot tre måneder. Men hvis vi mente, at det ville blive en discount-udgave, så havde vi gjort noget andet. Vi vil meget hellere tale det op som noget særligt, at konfirmationen bliver helt speciel, og noget konfirmanderne kan fortælle deres børnebørn om, siger sognepræst Tine Illum.

41 af årets 44 konfirmander har sagt ja til den nye dato, men kirken har også en alternativ dato i september, hvis familier af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at holde konfirmation den 6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce