Annonce
Ugeavisen Kolding

10 klasse skal også være for unge med særlige behov

Annonce

Læserbrev: I disse dage er det ved at være sidste chance for de unge i 9. klasse. Det er tid for at træffe deres uddannelsesvalg for det kommende skoleår. De fleste unge har mulighed for at vælge, om de vil i 10. klasse eller videre på en ungdomsuddannelse. Sådan forholder det sig imidlertid ikke for de, unge der kommer fra en specialskole.

I Kolding har vi til gavn for de mange valgt at lave et ungeunivers til alle unge på Brændkjærskolen. Det er godt for alle de, der kan profitere af de mange spændende linjer og af at være en del af et stort fællesskab.

Det betyder samtidig, at vi har lukket døren for de unge med særlige behov (autisme, ADHD eller andre udviklingsforstyrrelser), som hidtil har gået på Ådalsskolen, Marielundskolen eller Bramdrup Skole.


I Kolding har vi til gavn for de mange, valgt at lave et ungeunivers til alle unge på Brændkjær Skole. Det er godt for alle de, der kan profitere af de mange spændende linjer og af at være en del af et stort fællesskab.


De unge har derfor ikke reel mulighed for at fortsætte i 10. klasse, da det store ungeunivers på Brændkjærskolen ikke er passende til deres behov for overskuelighed, rammer og tryghed.

Det er urimeligt, at netop de unge med mest behov for at kunne gå et år mere i folkeskole, før de træffer deres uddannelsesvalg, ikke har den mulighed i Kolding Kommune. Det skal vi gøre bedre, så 10. klasse bliver en mulighed for alle unge i Kolding Kommune, ved at indføre 10. klasse på specialcentrene for de unge, der har behov for den valgmulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce