Annonce
Ugeavisen Kolding

100 år med vandkraft: Fem kunstnere hylder Harteværket

Rie Brødsgård, Henrik Fischer, Mogens Leander, Helle Dupont og Erik Valter har sagt ja til at give deres kunstneriske fortolkning af Harteværket. Pressefoto
Harteværket er nærmest en skulptur i sig selv ude i det grønne landskab. Nu bliver værket fortolket af fem lokale kunstnere i anledning af, at turbinerne har kørt i 100 år.
Annonce

Kolding: I anledning af Harteværkets 100 års-jubilæum rykker fem lokale kunstnere ind på det gamle kraftværk. I en ny udstilling kan besøgende se, hvordan kunstnerne oplever og fortolker Harteværket.

- Vi har tidligere haft både udstillinger og koncerter på Harteværket, så selvfølgelig skal kunsten også være med til at markere Harteværkets jubilæum. Jeg har kun set brudstykker af, hvad de fem kunstnere arbejder med, så jeg er også meget spændt på at se resultatet, siger projektchef Cecilie Røner i en pressemeddelelse fra Harteværket.

De fem kunstnere har haft frie hænder til at fortolke Harteværket på hver deres måde, og gæsterne kan forvente fem meget forskellige bud, hvor der er anvendt glas, akrylplader, bronze, jern og gamle el-effekter fundet på Harteværket.

- Når jeg ser gamle maskiner og maskindele, kan jeg ikke lade være med at beundre detaljerne. Det gælder i høj grad også maskinerne på Harteværket med bl.a. de kæmpestore turbiner. Design har også dengang haft stor betydning, siger kunstner Henrik Fischer i pressemeddelelsen.

Annonce

Pop up-shop

En anden kunstner, Mogens Leander, siger om sit arbejde, at "kraft og energi baseret på naturens præmisser er fantastisk - men indebærer samtidig det dilemma - at strøm foruden at være et efterhånden livsnødvendigt hjælpemiddel - samtidig kan være utrolig farlig og dræbende - hvis uheldet er ude”.

Ud over at se den nye udstilling bliver der mulighed for at tale med kunstnerne til ferniseringen, og hele weekenden kan man købe værker af de fem kunstnere i en pop up-kunstshop.

- Sideløbende med ferniseringen har Harteværket åbent som normalt, så børnene blandt andet kan kan hoppe på trampoliner og lege på vandlegepladsen, tilføjer Cecilie Røner.

Mød kunstnerne

  • 19. september fra kl. 11 til 15 er der fernisering på udstillingen Kunst-Stød, hvor de fem kunstnere – Rie Brødsgård, Henrik Fischer, Mogens Leander, Helle Dupont og Erik Valter – giver deres fortolkning af Harteværket. Alle er velkomne.
  • Projektet har fået støtte at Kolding Kommunes Kulturpulje.
  • Kunstværkerne kan ses fra den 19. september og resten af sæsonen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce