Annonce
Ugeavisen Kolding

1102 unge har fået ja til at at studere i Kolding

Her på IBA i Kolding har man i år optaget 13 procent flere studerende end sidste år, hvor man endda også havde en fremgang. Der er også flere, som har søgt om en studieplads på IBA i år. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard 
Interessen for at studere i Kolding har fået et lille nøk opad i år, lyder det fra flere uddannelsesinstitutioner i byen.
Annonce

Kolding: 1102 unge er klar til at gå i gang med et nyt studium i Kolding indenfor den nærmeste fremtid.

Det står klart, efter at alle landets ansøgere natten til tirsdag fik besked om, hvorvidt de er optaget eller ej på den eller de uddannelser, de har søgt ind på.

Hele 1102 nye studerende har fået ja til, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse i Kolding i år, og det er et af de højeste tal nogensinde.

På pædagoguddannelsen starter en håndfuld flere nye end sidste år, på SDU har 29 flere end i 2019 fået tilbudt plads på en uddannelse, og på IBA har man også et rekordår i år med et optag på cirka 65 flere studerende end sidste år. Designskolen har optaget 75 nye designspirer.

Annonce

13 procent flere på IBA

Rektor for erhvervsakademiet IBA Niels Egelund er glad for den øgede interesse for at studere på hans skole, og på IBA har man i år optaget 13 procent flere nye studerende end sidste år, hvor man endda også havde en fremgang i antallet af nye studerende.

Det vil sige, at 506 nye studerende har fået ja fra IBA.

Optagelsestal for 2020:

  • IBA har optaget 506 nye studerende.
  • SDU i Kolding har optaget 353 nye studerende.
  • UC Syd i Kolding har optaget 168 nye studerende.
  • Designskolen har optaget 75 nye studerende. Her optages ansøgerne via en optagelsesprøve.

Niels Egelund peger på flere faktorer som årsag til, at hans skole får flere studerende.

IBA er for nylig flyttet i en ny bygning og er blevet mere synlig, man er blevet bedre til at fortælle om skolen til de unge, og typisk har man gode jobmuligheder, når man dimitterer fra IBA.

Campusdekan på SDU i Kolding, Simon Møberg Torp, er ligeledes godt tilfreds med antallet af optagne studerende i år.

29 flere nye studerende end sidste år skal han og hans kolleger tage imod, når det nye studieår begynder. Det er især erhvervsøkonomi og designkultur og økonomi, der trækker nye unge til, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce