Annonce
Ugeavisen Kolding

140 nysgerrige satte deres talenter i spil

Talentcoach Iris Engelund gav med foredraget "Sæt dine talenter i spil", hvor Danni Vinding og Leon Laursen (t.h.) de 140 deltagere inspiration til at sætte deres egne talenter i spil. Foto Maria Tuxen Hedegaard

Talentcoach Iris Engelund inspirerede og begejstrede de 140 deltagere med sit foredrag "Sæt dine talenter i spil".

Annonce

Kolding: - Vi er ni gange hurtigere til at løse en opgave, når vi har talent for den. Så det er vigtigt, at vi på en arbejdsplads gør det, vi er bedst til.

Sådan sagde Iris Engelund, da hun gæstede IBA Erhvervsakademi Kolding med oplægget "Sæt dine talenter i spil". De 140 fremmødte fik sig både et godt grin - men også en hel del selverkendelse med hjem.

- Vi ved godt, at vi er forskellige som mennesker. Men vi har en tendens til at ville have det på vores måde alligevel. Hvis vi i stedet kender og respekterer hinandens talenter, så får vi det bedre sammen og skaber mere effektive arbejdspladser, fortæller Iris Engelund.

Talentcoachen

Iris Engelund gæster igen IBA i Kolding den 9. maj, hvor hun arrangerer workshop, hvor deltagerne kommer i dybden med deres egne talenter.Iris Engelund har mere end 10 års erfaring som erhvervscoach, konsulent og projektleder i det offentlige og i det private.

Hun fungerer som succesfuld foredragsholder og sparringspartner med speciale i ledelsescoaching, strategiudvikling og talent management. Iris tilbyder foredrag, kurser og workshops til virksomheder og organisationer.

Annonce

Danni dyrker sit ledertalent

På en af de forreste rækker sad to tidligere arbejdskolleger, Danni Vinding og Leon Laursen. Det var Danni, der havde hevet Leon med, fordi de begge var nysgerrige på at spotte deres egne talenter.

- Jeg kom på grund af opslaget på Facebook. Det lød så spændende, at jeg straks tog fat i Leon og spurgte, om han ville med, fortæller Danni Vinding.

Han er ved at færdiggøre sin diplom i ledelse på IBA. En uddannelse, som han har læst i sin fritid i løbet af tre år.

For nogle måneder siden fik han job som leder hos firmaet MacArtney i Esbjerg.

Hos Solar i Vejen er kammeraten Leon markedsansvarlig. Inspireret af Danni overvejer han også at videreuddanne sig. Leons interesser er dog mere i retning af digital markedsføring. For som han siger, så er hans børn ikke så gamle endnu, at han kan få alt det nye digitale ind via dem. Så han er nødt til selv at følge med.

Danni og Leon fik sammen med resten af de 140 deltagere gode råd med på vejen af Iris Engelund. Blandt andet hvordan man tackler overspringshandlinger, der ifølge Iris Engelund er et resultat af, at den ventende opgave ikke giver os mulighed for at bruge vores toptalenter.

Annonce

Få livsglæde ved at bruge dine talenter

To veninder, som hørte Iris fortælle om de 34 mulige talenter, var Senna Clausen og Helle Krarup Jensen, der begge til sommer færdiggør en akademiuddannelse i HR på IBA.

- Alt nyt er super spændende. Og her i aften kan vi virkelig blive klogere på at forstå os selv - og sætte os selv og andre i spil, lød det fra Senna Clausen, som til daglig er HR-konsulent hos Dansani i Haderslev.

Helle Krarup Jensen arbejder i pakkeriet hos Arla i Gjesinge ved Skanderborg. Men hun håber, at hun til sommer kan bruge sit eksamensbevis til at finde et job inden for HR. Gerne i Kolding, hvor hun bor.

Torsdag aften blev hun i hvert fald bekræftet i, at hvis hun finder et arbejde, som hun synes er sjovt, så skal hun ikke arbejde mere i sit liv. For så føles det at gå på arbejde - ikke længere som et arbejde, fortalte Iris Engelund:

- Meningsfuldhed er en vigtig drivkraft. At bruge vores talenter giver os livsglæde og energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce