Annonce
Ugeavisen Kolding

16 projekter får penge fra årets vejpulje

Nu går Kolding Kommunes vejfolk i gang med at udføre 16 større og mindre vejprojekter rundt omkring i hele kommunen. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Større og mindre vejprojekter for 2,5 million er kroner bliver nu gennemført i resten af 2021.

Kolding: Så er årets vejpulje fordelt, og det betyder, at Kolding Kommunes vejafdeling nu kan kaste sig over at udføre i alt 16 større og mindre vejprojekter rundt omkring i hele kommunen for en samlet pris af 2,5 millioner kroner.

Det er allesammen ønsker, som Koldings borgere selv har henvendt sig til kommunen med.

Den særlige vejpulje har eksisteret siden 2013, og den bliver brugt til at gennemføre trafikale forbedringer, som borgerne selv har ønsket for at forbedre sikkerheden og fremkommeligheden i deres lokalområder.

I år er puljen større end vanligt stor - nemlig på godt 3,1 millioner kroner, og bortset fra cirka en halv million kroner, så er de penge nu spredt ud på årets 16 projekter. Den sidste slat gemmes som en reserve til projektønsker, der måtte dukke op i løbet af året. Puljen er særligt stor, fordi hele 2020-puljen ikke nåede at blive brugt.

Annonce

Variation i pris

Prismæssigt varierer de 16 projekter, som 2021-puljen finansierer, fra 20.000 kroner til - som de to absolut dyreste - 500.000 kroner og 700.000 kroner. Sidstnævnte to projekter vil give bump og lys på Alpedalsvej til Harteværket og et fortov på Vamdrupvej i Ødis.

I den helt billige ende ligger nye blå cykelfelster ved Alminde-Viuf Fælleskole og flytning af en bom i Lindegade i Christiansfeld.

Derudover vil yderligere fire vejprojekter til i alt 850.000 kroner blive realiseret. De fire projekter, som er overført fra 2020 til 2021, betyder, at der nu kommer et fortov på Gl. Tved, en stiforlængelse på Petersbjerggård, en forbedret skolevej i Eltang og byzonetavler på høje standere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Annonce