Annonce
Ugeavisen Kolding

20 coronasmittede indlagt på Kolding Sygehus

Når man bliver indlagt med coronavirus eller potentielt er smittet, bliver man indlagt i isolation. Foto: Charlotte Dahl, Kolding Sygehus
Mandag kort før middag var der i alt 20 indlagt med coronavirus på Kolding Sygehus. Samtidig er 20 indlagt til videre udredning.
Annonce
Annonce

Flow i patienter

De patienter, der bliver indlagt til videre udredning på Kolding Sygehus, har først været igennem den fremskudte vurderingsenhed, der står foran sygehuset. Efter sygehuset har konstateret, hvad patienten fejler, bliver patienten ført videre til den rette afdeling.

- Der er hele tiden flow i det. Dem, der kommer ind og bliver vurderet i enheden, og hvor det vurderes, at patienten skal ind på sygehuset, bliver indlagt i isolation til udredning. Patienterne bliver podet, og man finder ud af, om de har corona eller ikke-corona. Dem, der ikke er smittede, kommer videre i systemet, hvad enten det er til en anden afdeling eller hjem, afhængigt at hvad de fejler. Dem, der har corona, bliver liggende, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Kolding: Kolding Sygehus har nu også patienter, der er testet positiv for coronavirus, liggende på de to afdelinger, der er dedikerede til coronasmittede og patienter, der potentielt er smittet med virussen. Hidtil har det ellers kun være Odense Universitetshospital, der har taget imod Region Syddanmarks coronapatienter, men nu er der altså så mange, at andre sygehuse også er taget i brug.

- Planen var, at man først fyldte et vist antal pladser op på OUH, og inden for de seneste par dage er man så begyndt at have coronasmittede på andre sygehuse, siger Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt.

Mandag kort før middag var der 20 coronasmittede indlagt på Kolding Sygehus fordelt på Plan 7 og Plan 6. Derudover var der yderligere 20, der var indlagt til videre udredning på sygehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce