Annonce
Ugeavisen Kolding

Ung lokal iværksætter fik to investeringer med fra Løvens Hule

Roald Dibbern fik to investorer med, da han deltog i Løvens Hule. Jesper Buch og Christian Arendt skal nu hjælpe med at skubbe hobbyvirksomheden, der sælger træøreringe, til at blive en rigtig virksomhed, lyder det fra Roald Dibbern. Foto: Søren Gylling
Dibb Design startede som en hobbyvirksomhed. Men nu skal der turbo på, efter Roald Dibbern har deltaget i DR-programmet Løvens Hule, hvor blandt andre Jesper Buch købte en bid. Iværksætteren drømmer om at sælge træsmykkerne i udlandet.

Kolding: Han havde øvet salgstalen med to mentorer, der gik hårdt til ham. For han har det bedst, hvis han er forberedt, og så er han med egne ord perfektionistisk anlagt. Og på vej til optagelsen i august måtte kæresten også lægge øre til talen et par gange.

Resultatet blev, at to løver gik med, og nu håber Roald Dibbern, at de nye medejere kan tage virksomheden, der sælger træøreringe, til et nyt niveau.

- Jeg tror, at de kan rykke virksomheden frem til noget meget større. De skal hjælpe mig med at rykke min hobbyvirksomhed, som jeg har ved siden af studiet, til en rigtig virksomhed. Det her er et godt tidspunkt at få nogle investorer med, der kan guide mig videre, siger Roald Dibbern, der læser HA på Syddansk Universitet i Kolding på linjen, der hedder innovation og entreprenørskab.

- Det er meget motiverende at få investorerne med. Og den tid, som deres netværk kommer med, den kan du ikke gøre op i penge, siger Roald Dibbern, der drømmer om, at smykkerne på et tidspunkt kan sælges i udlandet. Foto: Søren Gylling

Det første smykke skabte han til sin kæreste, da han gik på det tekniske gymnasium i Kolding. Hun skulle have en unik julegave, og han skar smykket på skolen. I efteråret har iværksætteren investeret i en laserskærer, opbygget et varelager og hjemmesiden er opdateret.

Og skal han selv forklare, hvorfor løverne hoppede med, så lyder svaret:

- Jeg tror, at jeg fik en investering med, fordi de kunne se en eller andet gnist og en ung iværksætter, der er meget ihærdig. Jeg går op i det. Og så var beskeden også, at det var en personlig investering. Det var også for at fremme unge og iværksætteri. Det er et ret tungt pres, de har lagt på mig. Men det har været fedt indtil videre, siger Roald Dibbern, som vi skrev om for første gang i ugeavisen tilbage i begyndelsen af juni sidste år.

Annonce

Inspiration for andre

De to løver – Jesper Buch og Christian Arnstedt - valgte hver at investere 25.000 kroner, og ejer nu tilsammen 25 procent af virksomheden. Det betyder, at virksomheden er værdiansat til 200.000 kroner. Men det var ikke så meget tallene, der fik løverne til at investere i Dibb Design. Det var mere sæsonens yngste iværksætters personlighed.

- At investere i Dibb Design var en personlig investering, og for at støtte unge mennesker der brænder for iværksætteri, lyder det fra Jesper Buch, og samme melding kommer fra medinvestor Christian Arnstedt:

- En af de vigtigste ting ved Løvens Hule er, at programmet kan inspirere folk til at tro på, at det kan lykkedes. Roalds udstråling og indstilling er fantastisk inspirerende, og jeg håber, han kan give mange andre modet til at tage ud på den samme rejse, udtaler Christian Arnstedt.

Dibb Design

Dibb Design producerer øreringe laserskåret i træ. Virksomheden blev stiftet i februar 2020 af Roald Dibbern. Ideen til Dibb Design opstod, da Roald Dibbern ville give en personlig julegave til sin kæreste i 2018. Flere spurgte efterfølgende, hvor man kunne købe dem. Efter dette designede Roald en kollektion og oprettede selv en webshop.

Dibb Design ligger i Sdr. Bjert udenfor Kolding. Her foregår alle processer fra design til produktion.

Dibb Design planter for hvert solgte par øreringe et træ igennem virksomheden ”One Tree Planted”, da virksomheden lægger vægt på bæredygtighed og et positivt miljømæssigt aftryk.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce