Annonce
Ugeavisen Kolding

42 års byudvikling i billeder

Garderhusarerne på Akseltorv den 31. august 1989. De var på vej til Koldinghus i forbindelse med generalprøven før genindvielsen af Koldinghus den 1. september 1989. Indvielsesceremonien blev holdt på det gamle kongeslot med deltagelse af regentparret og 250 indbudte gæster.
I samarbejde med Kolding Stadsarkiv bringer Ugeavisen en række indblik i de historier, medarbejdere og frivillige i arkivet arbejder med. I denne uge kan du se et lille udsnit af en stor samling lysbilleder fra årene 1957 til 1999.

Amatørfotografen Mogens Hansen (1929-1999) fotograferede gader, bygninger og steder rundt i Kolding by fra årene 1957 til 1999. Han var en kendt skikkelse i bybilledet. Med sin lærredstaske over skulderen, kameraet klar til skud, sin uundværlige cerut i munden og altid spejdende efter et godt motiv, der kunne dokumentere byens udvikling. Gennem tiden producerede han mere end 20.000 lysbilleder i en teknisk fremragende kvalitet, der den dag i dag fremstår meget velbevarede.

Du kan se dele af Mogens Hansens samling her: https://mitstadsarkiv.kolding.dk/projekter/mogens-hansens-diassamling.

Serien

Kolding Stadsarkiv rummer et væld af spændende samlinger, der giver arkivets medarbejdere og frivillige mange forskelligartede opgaver, som afspejler, hvordan vi alle har en plads i historien.

I samarbejde med Ugeavisen Kolding giver Stadsarkivet i denne serie et indblik i nogle af de mangfoldige måder, man kan bruge historien på.

Torvehandel i Borchs gård i oktober 1976, hvor de handlende står foran Wiggers Herreekviperings nye udstillingsvindue. Det var få år efter, at de sidste lagerbygninger bag Borchs gård var blevet fjernet, og den nuværende parkeringsplads blev oprettet.
De røde rutebiler fra DSB ved rutebilsstationen ved Mazantigade i 1961. Oprindelig lå Koldings første rutebilsstation der, hvor Midtgården ligger i dag. Den blev indviet den 14. juni 1932, og etableringen af stationen var mange år undervejs. De første rutebiler var allerede kommet til Kolding i 1913, og før dem fungerede rutebilerne som dagvognene. Efter 1948 voksede trafikken sig for stor til stationen, men først i 1955 stod en ny station i Mazantigade færdigbygget.
På stadsarkivet sidder Kurt Nielsen som frivillig og skanner Mogens Hansens diassamling. Desuden registrerer han oplysningerne om det enkelte foto. Mogens Hansen registrerede nemlig omhyggeligt alle sine optagelser på kartotekskort, der viste dato, sted og motiv/begivenhed. Alle kort er bevaret i den oprindelige, tidstypiske rødbrune bakelitkasse med låg. Det er et omstændeligt arbejde at sikre bevaringen og digitaliseringen af samlingen: På tre år er Kurt kommet igennem ca. 5.000 ud af omkring 20.000 dias. Fotograf: Malene Mygind-Elmann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce