Annonce
Ugeavisen Kolding

5 øvelser du kan lave hjemme

Dibs // I denne øvelse træner man musklerne på bagsiden af overarmen, de såkaldte triceps. Her er det vigtigt, at man ikke falder sammen i skuldrene, men sørger for at skulder og øre er langt fra hinanden, så man på den måde holder skuldrene nede. Husk at spænde op i kroppen. Øvelsen her kan laves på en stol, sofa eller et lavt bord.

Kolding: Vibeke Ejersbo viser her fem øvelser, som alle kan lave i deres eget hjem - inde eller ude.

Har man ikke mod på at lave øvelser, så lyder hendes råd, at man som minimum kommer udenfor - gerne en halv time om dagen.

- Gå en tur, få noget lys og luft - og gør det gerne i selskab med en god ven.

Armbøjning // Her skal man holde skuldrene nede og spænde op i maven, så man holder kroppen strakt. Armbøjninger kan laves både langsomt og hurtigt. Det er vigtigt at stå skråt, så man ikke skal arbejde med hele sin vægt. På den måde kan de fleste tage meget flotte armbøjninger, og specielt for kvinder er det godt at begrænse belastningen på skuldrene.
Ben og baller // Den her øvelse kan man sagtens lave hjemme ved at støtte sig til fx en stol. Træk knæet helt op under brystet og stræk det derefter så langt bagover som muligt. Så får man både trænet sine mavemuskler og baller og lår. Det glæder om at få god bevægelse på benet.
Rygøvelse // Her er det ryggen, man arbejder med. Find noget stabilt at støtte hoften på, så kroppen kan bevæges frit. Bøj forover og ret op igen. Øvelsen kan også laves med rotation, så man drejer skiftevis mod højre og venstre, når man løfter sig op.
Mavebøjning // Det her kræver blot et sted, man kan ligge - enten med fødderne i gulvet eller på en stol. Mavebøjninger kan både laves lige og skrå, hvor man tager en arm med op og drejer till modsatte side.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce