Annonce
Ugeavisen Kolding

ADHD-netværk spreder glæde: - Det er en lettelse at komme her

ADHD-foreningen i Kolding mødes cirka en gang om måneden til familiecafé i trampolinparken JumpIt. Her kan børnene give den gas, mens forældrene snakker. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Forældre til børn med ADHD nyder at komme i ADHD-foreningens familiecafé, hvor der er plads til alle, og ingen rynker på næsen af overenergiske børn. Sidst mødte 37 op.
Annonce

Kolding: Der er fart over feltet, når den lokale afdeling af ADHD-foreningen indbyder til familiecafé i trampolinparken JumpIt en gang om måneden.

Caféen har ligget stille dette forår på grund af coronavirus, men i starten af juli mødtes forældre og børn igen. Og der var talstærkt fremmøde med 20 børn og 17 voksne.

En af de forældre, som nyder at kommer i familiecafeen, er Martin Nicolajsen, som har en datter, der har ADHD.

- Det betyder meget, at børnene er med, så vi ser dem og deres reaktioner. Her får du ikke de der øjne, hvis dit barn fx overreagerer, for alle ved, hvordan det er.


Det betyder meget, at børnene er med, så vi ser dem og deres reaktioner. Her får du ikke de der øjne, hvis dit barn fx overreagerer, for alle ved, hvordan det er.

Martin Nicolajsen, far


Han bruger netværket til blandt andet at udveksle erfaringer med brug af ADHD-medicin.

- Og det er uden, at der så kommer nogle eksperter ind over. Alle kan sætte sig ind i situationen. Så det er en fed måde at komme ud og møde andre.

Han håber, at endnu flere forældre kommer med.

- Jeg vil helt sikkert anbefale det. Det er nogle hyggelige timer, hvor vi lærer andre forældre at kende. Her kan man snakke og fortælle om sine udfordringer. Og så er det altid rart at høre fra andre, som er i den samme situation som en selv.

Annonce

Du er ikke alene

Familiecaféen startede egentlig som en netværksgruppe for forældre til børn med ADHD, men der var tilslutningen knap så stor, og derfor fandt foreningen på at skabe plads til hele famlien ved at flytte møderne til JumpIt. Her er adgang for alle med et barn med ADHD-diagnose, også familier der ikke er medlem af foreningen.

- Nogle har lige fået diagnosen, og andre har masser af erfaring. Så caféen er lavet for at skabe noget tryghed for forældre, forklarer Kirstine Klavsen, der er arrangementkoordinator i ADHD-foreningen.

Hendes søn på 14 år har ADHD. Han fik diagnosen, da han var ni.

- Når man endelig får en diagnose, så er man både glad for det, men også ked af det og chokeret. Jeg havde svært ved at sige det til nogen i starten, husker Kirstine Klavsen.

Hun anbefaler alle forældre til børn med ADHD at deltage i caféen, som er ganske gratis for både børn og voksne.

- Det, at man møder andre i samme situation, er en hel lettelse. For du kan jo ikke se det på vores børn. Man kan bare nogle gange se, at folk tænker; arh, hun har da ikke opdraget ham -  eller; hvorfor gør han sådan eller sådan. Her er der ikke nogen, der stempler nogen. Og her kan man møde de andre familier og tænke; ok, jeg er faktisk ikke alene i det her, forklarer Kirstine Klavsen.

ADHD Familiecafé

Man skal ikke være medlem af ADHD-foreningen for at deltage i familiecaféen.

Næste gang er tirsdag 21. juli klokken 16-18 hos JumpIt i Kolding.

www.facebook.com/ADHDFamilieCafeKolding

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce