Annonce
Ugeavisen Kolding

Aflastning af døende

Søren Rasmussen
Annonce

Læserbrev: I december 2017 blev det besluttet, at Kolding Kommune i samarbejde med Hospice Kolding skulle arbejde for at etablere aflastningspladser for døende borgere, der ønsker at dø i eget hjem.

Der er etableret to pladser på Vesterløkke i det, der hedder ”Gæstehuset”. Pladserne blev taget i brug i april 2019. I midten af maj 2020 skulle vi have haft indvielse af et dagcenter for døende. På grund af Corona blev det dog udsat. Så det har været en vanskelig opstart, som har krævet stor tålmodighed af ansatte og frivillige, men nu er HELE Gæstehuset indviet og i gang.

Der er nu skabt et dejligt hyggeligt og rart køkken-alrum, hvor der kan laves lidt mad og bages brød. Og nu er vi så også færdige med orangeriet, som også er et sted, som utvivlsomt vil give mange rare stunder, i en vanskelig tid.

Jeg kan roligt sige, at tilbuddet på Vesterløkke er drevet af et imponerende stort engagement, der kun lader sig gøre på grund af de frivilliges utrættelige energi. Det gælder både med indsamling af midler til udvikling og i det daglige arbejde.

Jeg mener afgjort, at der er tale om et smukt og vigtigt arbejde, der gøres af de ansatte og de frivillige fra Hospice Kolding, vågetjenesten og flere andre. De gør virkelig en forskel, der hvor mennesker har allermest bruge for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce