Annonce
Ugeavisen Kolding

Afspærrer legeredskaber: Slut med at bruge dele af legepladser og udendørs fitnessredskaber

Det er slut med at benytte kommunens udendørs fitnessudstyr overalt i kommunen - også her ved åen. De er spærret af med minebånd for at dæmme op for spredning af coronavirus. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune afspærrer en masse legeredskaber og fitnessudstyr, fordi coronavirus kan overleve i lang tid på metal.
Annonce

Kolding: Hold jer langt væk fra de udendørs fitnessredskaber og brug ikke legeredskaber på legepladserne, hvis kontaktfladerne på dem er lavet af jern.

Det er beskeden fra Kolding Kommune, der i øjeblikket er i fuld gang med at spærre af og sætte skilte op på alle sine legepladser og udendørs fitness-øer rundt omkring i kommunen.

Kommunen har selv 21 offentlige legepladser og 13-14 fitness-steder under åben himmel. Dertil kommer et hav af legepladser ved skolerne og daginstitutionerne.

Mange steder vil man allerede se fitnessredskaber og legeredskaber, som er spærret af med rød/hvide minebånd, og flere vil følge de kommende dage.

I løbet af weekenden er der også sat skilte op ved legepladserne med anvisninger om at holde afstand og ikke være flere end 10 samlet ad gangen. Hvis anvisningerne ikke følges, kan det koste en bøde på 1500 kroner, lyder advarslen på skiltene.

Lige nu er vi ved at finde ud af, hvor stålredskaberne er på vores egne legepladser, men der er jo også masser af private legepladser og legepladser ved privatskoler og friskoler. Dem skal vi have fat i nu.

Områdechef Martin Sejersgaard-Jacobsen, Kolding Kommune.

Annonce

Virus overlever

Områdechef i Kolding Kommune, Martin Sejersgaard-Jacobsen, forklarer om baggrunden for afspærringen af lege- og fitnessredskaber, at det har vist sig, at coronavirus kan overleve i 48 timer på jern.

- Så lige nu er vi ved at finde ud af, hvor stålredskaberne er på vores egne legepladser, men der er jo også masser af private legepladser og legepladser ved privatskoler og friskoler. Dem skal vi have fat i nu, oplyser Sejersgaard-Jacobsen.

Blandt andre vil kommunen også henvende sig til boligorganisationerne og grundejerforeningerne for at få dem til at afspærre legeredskaber og fitnessudstyr af jern på deres legepladser.

Det vil fortsat være tilladt at lege på legeredskaber af træ og gummi.

- Men husk at spritte hænderne af, før du kommer, og når du går igen, lyder opfordringen fra kommunens krisestab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce