Annonce
Ugeavisen Kolding

Aftale om at nedlægge erhvervshavnen er smuldret væk

Nu må byrådet starte forfra med at drøfte, hvordan fremtiden skal være for Kolding Havn. Aftalen om en total udfasning af erhvervshavnen er i hvert fald død. Arkivfoto: Søren Gylling
Sidste års brede enighed i byrådet om at udfase erhvervshavnen i Kolding over de kommende år er smuldret fuldstændig væk de seneste dage.
Annonce

Kolding: Den aftale, som alle seks partier i byrådet sidste år indgik om at udfase Kolding Erhvervshavn om omdanne den til et nyt byområde, eksisterer ikke længere.

Det står klart, efter at Enhedslisten, SF's to byrådsmedlemmer og løsgængeren Hanne Dam mandag sprang fra aftalen og lancerede et alternativt forslag til havnens fremtid. Et forslag, der vil betyde, at havnen både kan rumme traditionelle havnevirksomheder på en del af arealet, små iværksættervirksomheder, offentlige arealer og på længere sigt boliger.

De fire byrådsmedlemmers enegang betød, at Socialdemokratiets gruppeformand tirsdag formiddag konstaterede, at havneaftalen dermed er forlist, og siden fulgte de øvrige partier efter og konstaterede også, at planen om at nedlægge erhvervshavnen ikke længere kan gennemføres.

Skal en så væsentlig beslutning træffes, skal der være bred politisk opbakning til det. En sådan beslutning skal ikke træffes af et snævert flertal, lød det fra blandt andre borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce

Hvad mener de

Både Jørn Pedersen og flere andre gruppeformænd kritiserede det politiske firkløver, der mandag droppede havneaftalen, og borgmesteren indkaldte derfor samtlige partier til krisemøde.

- Det kan være svært at finde ud af, hvad de mener den ene dag, og hvad de mener den næste, og jeg har svært ved at se, hvad der er sket af nyt, siden de så sent som den 24. september i byrådssalen var med til at godkende den procesplan, som skulle føre til den store forandring af vores havn. Så hvad de egentlig vil nu, må vi høre mere om på mødet, siger Jørn Pedersen.

Fra både Enhedslisten og SF lød der til gengæld kritik af hele den proces, der har været omkring havneforliget fra sidste år. Der var blandt andet ikke mulighed for at få en dialog med havnens virksomheder, og partierne fik for kort tid til at overveje, om de ville være med i aftalen eller ej, mener Enhedslisten, SF og Hanne Dam.

- Der ligger noget selverkendelse i det, og vi er blevet klogere. Vi forsøgte internt at skaffe en høringsperiode, men forgæves, og vi mener, at der er plads til både havn og byudvikling, og at havnen har en fremtid, siger Hans Holmer (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce