Annonce
Ugeavisen Kolding

Alt er lukket: Sådan går kulturlivet online

Selv om der er lukket, har biblioteket mange tilbud til borgerne. Arkivfoto: Palle Peter Skov
Flere af de lokale kulturinstitutioner byder ind med digitale tilbud, mens de rent fysisk er lukket ned.
Annonce

Kolding: Når der nu alligevel ikke blev mangel på toiletruller og frosne pommes frittes i supermarkederne, så er det måske kultur- og foreningslivet, der er blevet et af de helt store savn i denne tid, hvor næsten alt er lukket ned.

Som et modtræk er flere af Koldings kulturinstitutioner begyndt at sende tilbud ud, som kan gøre hverdagen lidt mere kulørt.

- Kulturen er jo et udtryk for, hvad vi kan, når vi er sammen. Og jeg synes, det er vigtigt, at folk får et håb om, at det ikke er forsvundet, når vi ikke mere sidder hver for sig i vores huse og lejligheder. Derfor er det godt, at der er begyndt at dukke forskellige kulturtilbud op, som man kan nå online, siger kulturchef Lisbet Lambert fra Kolding Kommune.

På biblioteket hjemmefra

På biblioteket sidder folk klar til at hjælpe dig i gang med at bruge de digitale tilbud. Man kan stadig skrive og ringe til biblioteket – og blive oprettet som låner.

På eReolen kan du låne lydbøger og ebøger.

På eReolen GO! kan du låne lydbøger og ebøger til børn.

På Filmstriben kan du se film for både børn og voksne.

Det eneste, du skal gøre, er at logge ind med dit bibliotekslogin. Biblioteket har forhøjet lånene på eReolen, eReolen GO! og Filmstriben, så du i marts måned kan låne 10 e-bøger, 10 net-lydbøger og 10 film.

Find alle digitale links via www.koldingbib.dk

Annonce

Daglig udfordring

Nedlukningen af kulturlivet i Danmark ramte blandt andet udstillingen "Demokrati og grænser - rundt om stemmeboksen", som Kolding Stadsarkiv er involveret i med hjælp fra blandt andre Mungo Park Kolding og Teatret Møllen, som har indtalt beretninger af folk, som oplevede Genforeningen.

Stadarkivet fortæller, at selv om man fysisk ikke kan besøge udstillingen, så kan man gøre det digitalt via hjemmesiden www.stemmeboksen2020.dk, hvor man kan klikke sig frem til tusindvis af personportrætter af helt almindelige mennesker. Siden rummer mere end 7000 fotos fra Historie Haderslev, Det Kgl. Bibliotek - Den Nationale Fotosamling og Kolding Stadsarkiv.

Også Kolding Bibliotek har kastet sig helhjertet ind i kampen for både at adsprede, underholde og undervise koldingenserne.

På hjemmesiden er der adgang til en masse digitalt indhold - film, bøger, musik og mere - og de kommende par uger, mens skolerne er lukket ned, er der hjælp at hente, hvis man vil finde en god bog til sit barn. Via et link - www.koldingbib.dk/bookenbibliotekar - kan man bestille en telefonsamtale med en børnebibliotekar, der kan hjælpe med at finde en god bog. Man skal udfylde en kontaktformular, så bliver man ringet op hurtigst muligt.

Nicolai for Børn kommer hver dag med en udfordring, som kan give de yngste en spændende opgave, hvor man blandt andet skal lave et alfabet af ting, man finder ude i naturen. Dagens opgave var at gnave et bogstav i en pandekage.

- Kulturskolen er også kommet hurtigt i gang med at undervise digitalt, når det kan lade sig gøre, så der sker en masse, så vi kan have et kulturliv, selv om alt er lukket ned, siger kulturchef Lisbet Lambert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce