Annonce
Ugeavisen Kolding

Amy vil sætte sit præg på tatoveringsbranchen: Nu har hun åbnet egen tattoo-forretning i Kolding

Solen på Amys skulder var starten på det hele for Amy Smith. Den gjorde det klart, at hun selv skulle være tatovør, og siden har det medfulgt, at hun har åbnet egen tatoveringsbiks, Fine Line Studio. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Amy Smith har åbnet Fine Line Studio, hvor den 23-årige koldingenser drømmer om at inspirere til, at tatoveringsbranchen ændre sig. Selv er hun dækket til med tatoveringer, hvor hver enkelt har en særlig betydning for hende.

Kolding: Da 23-årige halvt amerikanske Amy Smith i august sidste år slog dørene op til sin tatoveringsbiks, Fine Line Studio, var det kulminationen på flere års hårdt arbejde i branchen, der var både presset og har stresset hende til det yderste.

- Efter at have været i mange forskellige kædestudier og oplevet tatoveringsbranchen ville jeg gerne kunne sætte mit eget præg på branchen. Jeg synes, at ryet efterhånden er blevet lidt ødelagt, og jeg vil gerne have, at mine kunder får en anden oplevelse i form at noget personligt, noget hygge og god stemning i stedet for, at det mange større steder handler om at være størst og bedst, siger Amy Smith, der er opvokset i Kolding.

Hun åbnede i første omgang sin forretning i Låsbygade, men for en måneds tid siden flyttede den til nye lokaler på Haderslevvej 19.

Annonce

Ulovlig tatovering var begyndelsen

For 6-7 år siden lå det dog ikke i kortene, at hun skulle være tatovør. Men Amys første tatovering af en sol på skulderen, som hun fik lavet nede i en mørk kælder, hvor det ikke foregik på helt lovlig vis, gav hende en åbenbaring.

- Den gjorde, at jeg pludselig følte mig bad ass, og det var jeg ikke ellers. Jeg havde svært ved at finde mig selv, og jeg prøvede i mine tidlige teenageår at være rebelsk, fordi jeg ikke orkede at gå i skole. Tatoveringen gav mig selvtillid, og den gav mig lov til at udtrykke, hvem jeg var. Jeg er overbevist om, at jeg aldrig var blevet tatovør, hvis ikke jeg havde fået den her tatovering, siger hun og tilføjer, at solen relaterer til den californiske sol, hvor en stor del af hendes familie bor og er fra.

Annonce

Selvstændig som 18-årig

Amy Smith blev så snart, hun blev 18 år, selvstændig tatovør og artist, og hun begyndte at pendle frem og tilbage til København for at lære mest muligt.

- Jeg fandt ud af, at jeg kunne tegne, og det hele gav pludselig mening for mig, fordi det var noget visuelt. Der var ingen plan b for mig, efter jeg fik den første tatovering, siger hun og fortæller, at hendes stil primært er de pæne, feminine linjer, men at hun også sagtens kan lave de mere gangster og rå tatoveringer.

Amy Smith drømmer om at kunne lære fra sig, og det er hun faktisk allerede i fuld gang med, da Ann Sophie er elev hos hende. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Efter solen på skulderen er der kommet en hel del flere tatoveringer til.

- Nu er min krop jo næsten fyldt ud. Hver tatovering sætter et punktum for mig, når jeg har været igennem en svær periode, siger hun og fortæller, at solen naturligvis har en stor betydning, mens den, hun er i gang med at få lavet på ryggen - en dæmonlignende dame - er speciel, fordi selv om den er grotesk, så kan den stadig give mening for hende.

Annonce

God start

Siden hun åbnede sin forretning er det gået over al forventning.

- At have min egen forretning er noget, jeg har drømt om, siden jeg begyndte som tatovør. Men samtidig var jeg også bange for at tage skridtet, fordi en lille stemme inde i mig sagde, at det ikke ville blive en succes. Men det er det blevet, og det er fedt at mærke, at andre hepper på mig, siger hun og lægger ikke skjul på sine drømme og ambitioner for Fine Line Studio.

- Det kunne være fantastisk, hvis jeg bare kunne komme til at ændre gamet en lille smule og selv give noget af min erfaring videre, siger Amy Smith, der allerede har en elev i lære.

Den (første tatovering, red.) gjorde, at jeg pludselig følte mig bad ass, og det var jeg ikke ellers. Jeg havde svært ved at finde mig selv, og jeg prøvede i mine tidlige teenageår at være rebelsk, fordi jeg ikke orkede at gå i skole. Tatoveringen gav mig selvtillid, og den gav mig lov til at udtrykke, hvem jeg var. Jeg er overbevist om, at jeg aldrig var blevet tatovør, hvis ikke jeg havde fået den her tatovering

Amy Smith
Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce