Annonce
Ugeavisen Kolding

Anja elsker at rejse nye steder hen: Jeg kigger altid efter nye trends og ideer

Anja Mølgaard Hansen er chef for butikken på kunstmuseet Trapholt i Kolding. Foto: Louise Lauritsen
På kunstmuseet Trapholt modtager man hver dag sommeren igennem mange turister. Butikschef Anja Mølgaard Hansen synes, det er spændende at høre, hvor folk kommer fra og at vejlede dem til at få en god oplevelse, mens de er i Kolding.
Annonce

Kolding: Egentlig er hun uddannet sygeplejerske, men Anja Mølgaard Hansen har gennem sit arbejdsliv lavet mange andre ting. For hun tog tidligt springet fra sygepleje til fitness-verdenen, da hun fik tilbudt at åbne et fitnesscenter i sin daværende by Tønder. Og valget af Anja som centerchef var oplagt.

- Jeg er ud af en gymnastikfamilie og har altid været meget aktiv på talent- og elitehold.

Som 13-årig blev hun gymnastikinstruktør, og det er hun stadigvæk i Christiansfeld Idrætsforening, hvor hun har tre fitnesshold om ugen.

- Jeg laver også stadig selv gymnastik og løber og spinner og cykler og dyrker outdoor fitness. Jeg er aktiv, det har jeg altid været, smiler Anja.


Vi har alt i brugskunst og design i den bredest mulige forstand. Vi har gæster fra 0-100 år på museet, og der skal være noget til alle her i butikken. Også rent prismæssigt. Så vi favner bredt.

Anja Mølgaard Hansen, butikschef, Trapholt


Efter nogle år som centerleder skifede hun til at være kørende sælger i først medicinalbranchen og sidenhen modebranchen. Hun startede også en webshop med modetøj, men den solgte hun, da hun for cirka 10 år siden fik jobbet som chef for museumsbutikken på Trapholt.

- Jeg har lavet mange forskellige ting. Det er det her med at være frisk på at sige ja og tage de chancer og muligheder, der byder sig. Det ene har ledt til det andet. Jeg er nok også lidt rastløs og har et højt gear. Der skal ske noget hele tiden.

Annonce

En vis del unikt

Hun har været glad i alle sine jobs, og en fællesnævner for dem alle har været kundeservice og ledelse. Anja står for indkøb til Trapholts butik, hvor der er fire faste medarbejdere og en håndfuld afløsere.

- Vi har alt i brugskunst og design i den bredest mulige forstand. Vi har gæster fra 0-100 år på museet, og der skal være noget til alle her i butikken. Også rent prismæssigt. Så vi favner bredt.

Opgaven med at finde de rigtige ting til butikken er både det, der gør jobbet svært og spændende.

- Vi skal gerne have en vis del unikt, som kun kan købes her. Omvendt køber folk heller ikke noget, de ikke kender, så vi skal også have de klassiske varer. Og så har vi en forpligtelse over for at hjælpe små og ukendte kunstnere og designere ved at vise deres ting frem.

For Anja er det en vigtigt pointe, at alt overskud fra butikken går direkte til driften af museet.

- Når man handler her hos os, så støtter man Trapholt.

Annonce

Rejser nye steder hen

Når hun drager på sommerferie er det som regel til et sted, hun og familien ikke tidligere har besøgt. Det kan både være bilferie, charter, camping eller med rygsæk.

- Vi rejser aldrig det samme sted hen. Jeg vil gerne ud og opleve noget, også gerne i storbyer og kigge i butikker, for jeg er altid på jagt efter trends og ideer til butikken.

I år bliver ferien dog tilbragt i sommerhus på Rømø og med en tur til Nordjylland.

Anja Mølgaard Hansen

49 år, gift, parret har to døtre på 17 og 19 år.

Familien bor i Christiansfeld.

Uddannet sygeplejerske.

Har arbejdet med salg og ledelse i både sundheds- og modebranchen.

Har haft egen webshop med modetøj.

Butikschef på Trapholt gennem 10 år.

Ivrig sporstudøver, herunder gymnast og fitnessinstruktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce