Annonce
Ugeavisen Kolding

Anja er ny i spidsen for Nicolai Café: Jeg vil gerne skabe mere kultur i den her ende af byen

Anja Skyttegaard Jepsen bor til daglig i Vamdrup, men har rødder i hele området omkring Nicolai-komplekset. Hendes mor har gået i folkeskole i komplekset, hendes far er vokset op i Blæsbjerggade, og så er hun selv døbt i Skt. Nicolai Kirke. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den 3. juli kunne Anja Skyttegaard Jepsen endelig slå dørene op og byde spisende gæster inden for i Nicolai Café, hvor hun er ny forpagter. Hun er særdeles erfaren inden for restaurationsbranchen og har allerede mange planer for, hvad der skal ske på cafeen i Skolegade.

Kolding: Lørdag den 3. juli kom der igen liv i Nicolai Café, da den nye forpagter, 47-årige Anja Skyttegaard Jepsen, kunne åbne dørene og tage imod de første spisende gæster. Det skete efter en flere måneder lang coronalukning, som endte med at betyde, at den tidligere forpagter af caféen måtte kaste håndklædet i ringen i efteråret.

- Dialogen om at overtage cafeen startede faktisk omkring oktober, tror jeg, så det er virkelig dejligt endelig at kunne komme i gang. Jeg overtog officielt nøglerne i midten af juni, og så havde jeg ellers haft travlt med at blive klar til at kunne åbne. Der er virkelig meget, man sådan lige skal have styr på, når man overtager et sted, som det her, siger Anja Skyttegaard Jepsen.

Hun blev ansat af cafeens tidligere forpagtere i januar sidste år, men nåede kun at arbejde ganske få måneder, inden landet i marts lukkede ned. Inden da har Anja arbejdet i køkkenet på både Sdr. Bjert Kro og Hotel Vamdrup, efter hun i år 2000 blev udlært fra Kryb i Ly Kro.

Annonce

- Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at jeg skulle være kok. Jeg fik arbejde som pædagogmedhjælper, men synes faktisk, at det var lidt kedeligt. Så fik jeg job på en restaurant i Kolding, og fandt ud af, at det der med madlavning kom ret nemt til mig, forklarer Anja Skyttegaard Jepsen.

Klassisk mad og smørrebrød

På Kryb i Ly Kro var det særligt den klassiske danske mad, som Anja beskæftigede sig med, og det vil derfor også være noget af det, som vil være at finde på menukortet på cafeen.

- Lige nu er det et par klassiske retter og meget smørrebrød, jeg laver. Jeg skal jo lige finde mine ben at stå på, så jeg er lidt forsigtig med ikke at have et alt for stort menukort til en start. Jeg regner dog med, at jeg inden for de kommende uger også kan tilføje nogle flere klassiske retter og et par vegetarretter, siger Anja Skyttegaard Jepsen.

Hun regner desuden med også fast hver fredag at have buffet, som mange nok vil huske Nicolai Café for, og så genindfører hun også konceptet med brunch og bio særligt tiltænkt børnefamilierne.

- Så sætter vi nogle børnevenlige film på i biografen, og så kan børnene rende lidt til og fra, som de lige har lyst til, siger hun smilende.

Annonce

Planer for fremtiden

Anja Skyttegaard Jepsen har tidligere arbejdet som køkkenchef, men det er første gang, at hun selv skal stå i spidsen for en café. Selvom det er en stor opgave, så hilser hun udfordringen velkommen.

- Jeg synes, det er en utroligt spændende opgave, og jeg kan faktisk virkelig godt lide, at jeg kommer hele vejen rundt om det hele, så det også er mig, der skal holde styr på økonomien, såvel som på køkkenet, siger hun.

Anja Skyttegaard Jepsen er indtil selv om at sørge for at få lavet maden i køkkenet, mens hun har hyret tre medarbejdere på deltid til at hjælpe med at servere. Det er dog planen på længere sigt, at hun også skal have ansat endnu en kok til køkkenet. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Anja har ansat tre medarbejdere på deltid til at hjælpe med at servere, mens hun indtil videre er selv i køkkenet.

- Men jeg håber da, at det bliver sådan, at jeg kommer til at få så travlt, så jeg har brug for at ansætte en kok mere, siger hun.

Annonce

Mange muligheder

Hun fortæller, at åbningsdagen i forrige uge var gået ganske fint, og at de første allerede har booket selskaber ind for det kommende år. Derudover så har hun en helt række af ideer til, hvad både caféen og særligt også arealerne uden for Nicolai-komplekset kan bruges til.

- Jeg kunne godt tænke mig både at holde julemarked, vin- og ølmarked, og så kunne det da også være meget sjovt at vise endnu flere ting på storskærmen hernede. Både i form af udebio, men det kunne jo også være, når nu vores fodboldhold forhåbentlig klarer sig godt til den næste turnering, siger Anja Skyttegaard Jepsen og fortsætter:

- Jeg kan virkelig se mange muligheder i stedet, og jeg vil virkelig gerne udnytte dem. Jeg vil gerne være med til at bringe endnu mere kultur til den her ende af byen, og det tror jeg virkelig på kan lade sig gøre. Heldigvis har de andre rundt i komplekset også lyst til at samarbejde om det, og der er opbakning fra kommunen, så det skal nok kunne lykkes, siger Anja Skyttegaard Jepsen.

Nicolai Café har åbent alle hverdage fra 12-22, lørdage fra 10-22 og søndage fra 10-20.


Jeg synes, det er en utroligt spændende opgave, og jeg kan faktisk virkelig godt lide, at jeg kommer hele vejen rundt om det hele, så det også er mig, der skal holde styr på økonomien, såvel som på køkkenet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Nu går arbejdet i gang: Et af Koldings farligste kryds bliver mere sikkert

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk medaljehåb fra Kolding blev syver på OL-enkeltstarten i cykling

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Ugeavisen Kolding

Kolding-grossist uddeler sommerposer til indlagte børn

Ugeavisen Kolding

Kolding Roklub inviterer atter til årets firmadyst

Ugeavisen Kolding

Travl sommer med lave indtægter: Kolding Storcenter håber på normalt efterår

Ugeavisen Kolding

Landbomuseet Kolding præsenterer veteranudstilling og kræmmermarked

Ugeavisen Kolding

Bydelsplan forsinket et halvt år: Færre boliger på Riberdyb end først antaget

Ugeavisen Kolding

Fornyet KB-trup med masser af nye spillere

Ugeavisen Kolding

Oplev Bremer/McCoy i Marielundskoven

Ugeavisen Kolding

Bazar politianmeldt efter tre sure smileyer på fire måneder

Ugeavisen Kolding

Succes har givet hattemanden blod på tanden: Har åbnet permanent butik i Søndergade

Ugeavisen Kolding

15 års jubilæum: Jeg kan godt lide at gøre en forskel for vores elever

Ugeavisen Kolding

Så lukkes Borchs Gård endnu engang: Nu skal pladsen gøres helt færdig

Ugeavisen Kolding

Stadion til hjørnespark

Ugeavisen Kolding

Veninder står bag ny festival i Kolding: Det er lidt en fordom, at klassisk musik er noget højkulturelt

Ugeavisen Kolding

Kolding IF præsenterer endnu en ny spiller

Ugeavisen Kolding

Hotel mangler personale og må sige nej til arrangementer: I juni mistede vi omsætning for en kvart million

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Planter med dyrenavne - Hestemynte

Ugeavisen Kolding

Et blik tilbage på livet i midtbyen: Akseltorv var stedet, hvor varer blev solgt fra vogn

Ugeavisen Kolding

Restaurant mangler personale og har valgt at tage konsekvensen: Nu holder vi lukket to dage om ugen

Ugeavisen Kolding

Madvogn fik sur smiley

Ugeavisen Kolding

Iværsættereventyret fik en svær start: Nu håber Magnus snart at kunne leve af grøntsagsdyrkning uden jord

Annonce