Annonce
Ugeavisen Kolding

Antallet af indbrud er styrtdykket

Markant færre koldingensere møder det her syn, efter der har været indbrud i deres hjem. Antallet af indbrud er nemlig styrkdykket mellem 2019 og 2020. Det Kriminalpræventive Råd vurderer, at coronavirus har haft en betydning, fordi folk simpelthen er mere hjemme. Arkivfoto: Sugi Thiru/Ritzau Scanpix
I årets første ni måneder er der anmeldt 180 indbrud i Kolding Kommune.
Annonce

Kolding: Politiets døgnrapport bugner ikke lige frem af indbrud i private hjem i øjeblikket.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af indbrud i Kolding Kommune faldet med 52 procent i de første tre kvartaler i år, hvis man sammenligner med 2019. I år skete der 180 indbrud i private hjem i løbet af årets første ni måneder. Tallet sidste år var 377.

Ser man på tallene for de første tre kvartaler i alle årene tilbage til 2010, er 180 indbrud også suverænt det laveste.

Annonce

Folk er mere hjemme

Og hvad kan forklaringen så være på det?

Som så meget andet i øjeblikket skal svaret sandsynligvis findes hos coronavirussen, fortæller Lasse Nikolaj Staun, analytiker hos Det Kriminalpræventive Råd.

- Folk er mere hjemme på grund af nedlukningen, og det er jo noget af det værste for tyvene, for så risikerer de at blive opdaget. Så hovedforklaringen er egentlig meget enkel. Mange forlader ikke hjemme for at tage på arbejde, og folk er ikke ude om aftenen til middag, i biografen eller til arrangementer, siger han.

Antallet på indbrud har på landsplan været faldende, og samtlige kommuner i Syd- og Sønderjylland har oplevet et fald mellem 2019 og 2020. Her er Kolding Kommune er et af de steder, hvor antallet er faldet mest, og faktisk har antallet af indbrud været støt faldende de seneste ti år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce