Annonce
Ugeavisen Kolding

Apotek indfører drive-in

Hidtil har det været nødvendigt at stå uden for og vente på sin tur, men nu har Kolding Løve Apotek indført mulighed for drive-in, så man kan få leveret medicinen til bilen. Foto: Louise Lauritsen
Kolding Løve Apotek åbner for drive-in-mulighed for at gøre det lettere at hente medicin uden at komme tæt på andre.
Annonce

Kolding: Det kan være en udfordring at følge anbefalingerne om at holde god afstand til andre, hvis man har brug for at hente medicin på apoteket.

Det tager Kolding Løve Apotek i Jernbanegade og Kolding Storcenter nu konsekvensen af og indfører drive-in-apotek, som fungerer ved, at man bestiller sin medicin på siden dinapoteker.dk og skriver To go i kommentarfeltet. Derefter får man en besked, når bestillingen er klar og kan køre til enten apoteket i midtbyen eller storcentret for at hente den på gaden/parkeringspladsen.

- Vi har gjort det, fordi folk jo skal holde afstand til hinanden, så det er for at give flere folk mulighed for at hente uden at komme i kontakt med andre. Vi bringer stadig medicin ud, men der er nok nogle, der gerne vil spare de 50 kroner, det koster, forklarer apoteker Line Aarøe.

I apotekets afdeling i Jernbanegade har det nye tiltag krævet en midlertidig kørselstilladelse i Jernbanegade og Gråbrødregade, som Kolding Kommune har givet så længe corona-krisen står på.

- Jeg vil meget gerne rose kommunen for deres hurtige behandling af ansøgningen om kørsel i gågaden. Jeg føler virkelig, at de gør alt, hvad de kan for os erhvervsdrivende i denne svære tid, siger Line Aarøe, som understreger, at den nye ordning ikke er lavet til folk med symptomer på coronavirus.

- Hvis man har symptomer, vil vi opfordre til, at man får nogle andre til at hente medicinen, siger hun.

Sådan fungerer det

Placer en ordre til en af afdelingerne af Kolding Løve Apotek på www.dinapoteker.dk og betal online.

Skriv To Go i kommentarfeltet.

Du vil modtage en besked, når ordren er klar til afhentning.

Kontakt apoteket på 7552 4233 og aftal nærmere om levering på gaden uden for Kolding Løve Apotek i Jernbanegade eller på parkeringspladsen ved vognskur B9 ved Kolding Storcenter.

Annonce

Almindeligt travlt

To go-ordningen kommer i forlængelse af en række andre tiltage på Kolding Løve Apoteks tre afdelinger. I forvejen har man begrænset adgangen til butikslokalet, så der højst må være fem kunder ad gangen, mens resten må vente uden for, og så er personalet blevet delt op i tre faste grupper, der skiftes til at være på arbejde. Desuden bliver der løbende sprittet af, mens folk selv bliver bedt om at scanne deres sygesikringskort ind og kun betale med betalingskort.

Coronakrisen til trods, så melder Line Aarøe om god ro og orden på apoteket.

- Vi har normalt travlt, vil jeg sige. Det er ikke fordi, folk hamstrer eller er urimelige, men de henter måske deres medicin lidt før, de normalt ville have gjort. Men vi har nok at se til, også fordi vi har måttet tage nogle forholdsregler med personalet, så det giver selvfølgelig nogle nye udfordringer, forklarer hun og understreger, at der ikke er mangel på medicin og heller ikke vil være det, så længe folk køber medicin i samme rytme som normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce