Annonce
Ugeavisen Kolding

Arne har åbnet helt nye veje for Ragno

Ragno og hendes siberian husky, der hedder Arne. Ragno foretrækker dog at kalde hunden for pelsbarnet. Foto: Louise Lauritsen
Egentlig hedder hun Mette, men hun er langt bedre kendt som Ragno Nero. Hun er hundefotograf, studerende og er i dette forår med til at starte hundeløbeklubber op over hele landet.
Annonce

Kolding: Arne er delehund, og det skete ved lidt af en tilfældighed. For modsat de fleste delehunde er Arnes menneske-forældre ikke skilt. De er bare gode venner.

- Som barn var jeg faktisk bange for hunde, og så er jeg allergisk overfor dem, griner 30-årige Ragno Nero, der deler den syv-årige siberian husky med sin kammerat Anders, som købte hunden i 2013.

- Han så bare så nuttet ud, så jeg forelskede mig helt og tænkte, at selvfølgelig skulle jeg have en hund, husker Ragno.

Derpå overtalte hun sin kammerat til, at de skulle deles om hunden. Og i dag priser hun sig lykkelig for, at Anders gik med på ideen. For en husky kræver meget arbejde.

- Jeg ville ikke kunne magte at have ham selv.

Deleordningen går ud på, at Arne bor fast hos Anders, og så har Ragno ham, når det passer ind i hendes kalender med studie, arbejde og egen virksomhed. Hun kalder ham i øvrigt pelsbarnet - og hunden reagerer på begge navne.

- Jeg har ikke andre planer, når jeg har ham. Så går vi ture og har kvalitetstid sammen. I går var vi ude og løbe kl. 23.30. Det blev vi nødt til, så han ikke vækkede mig kl. 5 i morges, smiler Ragno og kigger kærligt på sin hund.

Ragno Nero

30 år, bor i Kolding med sin delehund Arne.

Stammer fra Thailand, men blev adopteret til Danmark som tre-årig.

Hedder egentlig Mette Klitgaard.

Studerer IT og webinformation ved SDU Kolding.

Selvstændig med virksomhederne Merox og Tails by Ragno som beskæftiger sig med events og hundefotografering.

Se mere på www.facebook.com/tailsbyragno og @tailsbyragno på Instagram.

Læs om den nye hundeløbeklub på www.facebook.com/groups/HPMDirtyPawsklubhus.

Lokalklubben Kolding træner torsdag i ulige uger, og de mødes til træning kl. 17 på torsdag 21. maj ved græsplænen ved Troldhedevej.

Lokalklubben i Kolding: www.facebook.com/groups/HPMDirtyPawsKolding.

Annonce

Nuttede hunde

I det hele taget har Arne været med til at forme Ragnos valg i livet de senere år. I 2015 startede hun nemlig som hundefotograf.

- Han fik mig til at åbne mit hjerte for hunde og hundeverdenen. Da han blev teenager som to-årig, var jeg også klar over, at jeg blev nødt til at vide noget mere om hunde, så jeg kunne få ordentligt styr på ham. Det skal man have, når man har så stor en hund.

Ragno har tidligere arbejdet som modefotograf, men nu kastede hun sig i stedet over hunde, så hun kunne blive klogere på de forskellige racer.

- Det var megafedt. Jeg er ikke vild med at tage billeder af fx børn og almindelige mennesker, men hunde - selvom de er grimme, så er de stadig nuttede. Og så er det en god træning for mig og pelsbarnet.

Siden starten er det gået stærkt, og i dag tager Ragno rundt i hele landet for at forevige hund og ejer. Hun har ligefrem venteliste.

For selvom hundefotografering fylder en del i Ragnos kalender, så har hun også valgt at prioritere tid til at studere, og lige nu er hun i gang med en kandidatgrad i IT og webformidling ved SDU i Kolding.

Annonce

Ragno er også Mette

Det lå ellers ikke umiddelbart i kortene, at hun ville gå den vej, da hun var færdig med gymnasiet.

- Jeg ville kreere og skabe noget, så da jeg kom på Hansenbergs Nordic Multimedia Academy blomstrede jeg. Jeg har altid været meget visuel og tegnet meget, så der fandt jeg min hylde.

Som 20-årige startede Ragno sin virksomhed MeRox, som blandt andet har stået for nogle store modeshows i Kolding Storcenter.

- Hvis jeg skulle noget med mit liv, så skulle jeg forme det selv. Det stod meget hurtigt klart for mig.

I samme periode valgte hun at tage Ragno Nero som en professionelt navn.

- Nogle af de ting, jeg laver, er lidt unikke, så derfor vil jeg gerne have et navn, der passer til. Og så var jeg en rigtig rebel som ung, griner Ragno.

Egentlig hedder hun Mette Klitgaard og er adoptivbarn fra Thailand. Gennem sin opvækst er hun kommet meget i Italien sammen med sin familie, og i teenageårene fandt hun på at male en stor sort edderkop på sin kind. Ragno er italiensk for edderkop, så navnet lå ligefor.

- Fordi jeg er asiat, er der ingen, der stiller spørgsmålstegn ved, at jeg hedder Ragno. Og så det er lettere at kende mig fra andre når jeg er ude. Der er typisk kun en, der hedder Ragno.

Annonce

Løbeklub for hund og ejer

Fornylig har hunden Arne igen vist nye veje for Ragno. Hun arbejder med sociale medier hos dyrlæge-leverandøren Virbac og kom til at foreslå sin chef at starte en hundeløbeklub, og den ide blev straks købt, da Virbac har arrangeret løb for hunde og ejere de seneste fire år. Så nu er Ragno begyndt at løbe sammen med Arne, selvom hun hader at løbe.

- En masse arrangementer i hunde-verdenen er jo blevet aflyst på grund af corona, og flere af vores løb er blevet udskudt, så vi ville gerne tilbyde et alternativ, forklarer Ragno.

Hun fik tilbudt at starte løbeklubberne op, så derfor måtte hun springe i løbetøjet og investere i en løbesele til sin hund.

- Han elsker det. Og det er virkelig sjovt at løbe sammen med andre.

Hundeløbeklubben blev startet i Kolding 14. maj, og her mødes medlemmerne hver anden torsdag ved Naturskolen i Marielundskoven.

Ragno er tovholder på klubben i Kolding men er dog også travl med at starte løbeklubber op i resten af landet. Men det får hende ikke til at stresse.

- Jeg laver ting, jeg godt kan lide, så jeg føler ikke, jeg har travlt. Hver dag laver jeg noget, jeg elsker. Så det er ikke en byrde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce