Annonce
Ugeavisen Kolding

Bæredygtigt bymiljø blomstrede ved stor turnering

Det var blandt andet indsatsen på robotbanen, der banede vejen for, at et af deltagerholdene fra Erritsø Fællesskole afdeling Højmosen nu er First Lego League Champion 2019. Pressebillede
Annonce

Kolding: De havde ventet på dagen i ugevis, og i weekenden kunne omkring et par hundrede elever fra Fjordbakkeskolen, Munkevængets Skole, Erritsø Fællesskole, Specialcenter Vonsild, Løsning Skole, Hældagerskolen og Kolding Realskole rykke ind på Erhvervsskolen Hansenberg.

Her deltog de i turneringen First LEGO League (FLL), som er en global konkurrence, hvor deltagerne arbejder med innovation, forskning, teknologi, design og programmering. Alt sammen for at øge interessen for naturfag og teknologi blandt unge.

Turneringen var kulminationen på et forløb på otte uger, hvor deltagerne har arbejdet med temaet "City Shaper" - et bæredygtigt bymiljø.

Det, at eleverne arbejder med et naturfagligt emne i en længere periode, inden de præsenterer deres projekt foran et dommerpanel, er en af de ting ved FLL, som udviklingschef på Hansenberg, Carsten Schmidt, fremhæver.

Ud over at præsentere projekter skulle holdene også klare en række opgaver på en bane ved hjælp af en Lego Mindstorms-robot, som de selv havde designet, bygget og programmeret.

Foran et begejstret publikum var det et hold fra Erritsø Fællesskole afdeling Højmosen, som blev kåret til First Lego League Champion 2019.

Holdet er dermed inviteret til at deltage i den skandinaviske finale, der i år finder sted i Roskilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce