Annonce
Ugeavisen Kolding

Bag disken: Ida elsker jord under neglene og utraditionelle ferier

Ved denne disk betjener Ida Dorthea Schultz sine kunder, som kan købe alt fra vin og spiritus til snacks og kaffe. Foto: Peter Krogh Frausing
I denne serie zoomer Ugeavisen ind på Koldings forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt Ida Dorthea Schultz, som er indehaver af Vinspecialisten i Kolding.
Annonce
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- At jeg er vokset op på landet måske? Jeg voksede op uden for Haderslev. Jeg elsker også naturen rigtig meget, og kan godt lide at have jord under neglene. Nu bor jeg altså i en lejlighed i Kolding, men derfor har jeg alligevel over 40 planter at passe, og der kan sagtens være flere endnu! Så har jeg også rejst en hel del. Da jeg var lille, tog vi altid på telttur i Danmark, som helt sikkert har sin charme. Men efter at jeg er blevet voksen, har jeg taget nogle lidt mere eksotiske rejsemål op, som Sydafrika, Columbia og Tanzania. Det handler om at udfordre den traditionelle ferie, og få nogle helt særlige oplevelser, som ikke mange andre har haft. Når jeg er ude og rejse, dyrker jeg også min hobby, som i det her tilfælde er vin. Så jeg besøger vinhuse og produktioner, og gerne nogle som jeg forhandler derhjemme i butikken.

Vinspecialisten

  • Vinspecialisten i Kolding har været ejet af Ida Dorthea Schultz, siden maj 2019.
  • Forretningen sælger spiritus, øl og vine, samt kaffe og diverse delikatesser.
  • Beliggende på Østergade 13.
  • Mere info på www.facebook.com/vinspecialistenkolding/
Annonce

Hvordan fik du interessen for vin og spiritus?

- Jeg troede egentlig, at jeg skulle være guldsmed og kom i lære i en forretning i Haderslev, som både havde en afdeling med smykker og en afdeling med vin. Jeg fandt hurtigt interesse for vinafdelingen, og skiftede faktisk linje på skolen til en linje for vinhandlere. Her fik jeg ligesom et drive, og jeg begyndte at tage det med hjem som en hobby. Jeg elsker at eksperimentere med vin og mad, og synes det er rigtig spændende at få tingene til at komplimentere hinanden.

Annonce

Hvornår er du mest lykkelig?

- Lykke er jo mange ting. Jeg er glad, hver dag når jeg åbner min butik og dufter blandingen af kaffe og forskellige aromaer i butikken. Jeg er også glad, når folk roser mig for den butik, jeg har stablet på benene. Men jeg er også glad, når jeg er sammen med familie og venner og hjælper hvor jeg kan.

Indehaveren

  • Navn: Ida Dorthea Schultz
  • Alder: 27 år.
  • Har tidligere arbejdet i forskellige vinforretninger i Jylland.
  • Uddannet salgsassistent med speciale i vinhandel.

Annonce

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Det har helt klart været et vendepunkt for mig at blive selvstændig. Det er ikke fordi, jeg føler, at det har ændret på mig, for jeg hviler ligeså meget i mig selv, som jeg altid har gjort. Eller, selvfølgelig er dagene blevet længere, og man bestræber sig hele tiden på at gøre sit bedste. Men jeg har også altid fået at vide, at jeg er en pige med ben i næsen. Det at blive selvstændig har også altid været en drøm for mig. Derfor var det også en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse, da jeg åbnede butikken her!

Flasker i alle størrelser og variationer kan købes i butikken, og hvis ikke Ida har dem hjemme, skaffer hun dem gerne til folk. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Hvad er din definition af frihed?

- Frihed er at kunne bestemme selv. Friheden er ikke forsvundet efter jeg har åbnet butik, men er blevet på en anden måde. Tidligere var det, når jeg rejste og sådan. Nu er der ikke tid til mange rejser længere, men til gengæld bestemmer jeg helt selv over butikken.

Annonce

Hvis du vandt 10 millioner, hvad skulle pengene så bruges til?

- Så ville jeg tage hele familien med på en rejse, så vi alle kunne have glæde af det. Penge fylder egentlig heller ikke så meget for mig, så de skulle nok omsættes til noget, som jeg og andre kunne blive glade for. For eksempel kunne jeg købe den Audi, som jeg altid har drømt om. Jeg kunne også holde en fantastisk fest med masser af champagne til alle mine venner.

Annonce

Hvilken ejendel er du mest glad for?

- Mine bedsteforældres spisestue. Eller rettere sagt møblerne fra den. Jeg var så heldig at arve deres teak-træ møbler, som jeg har haft de sidste næsten 10 år. Men nu er de endda gået hen og er blevet trendy. Det der tæller for mig, er affektionsværdien i dem. Hvis de møbler kunne tale, ville de have så mange sjove historier at fortælle.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

- Jeg tror, det har været i forbindelse med åbningen af min butik. Mine forældre er begge selvstændige også, og til trods for, at de intet kender til vinverdenen, sagde de, at de syntes, jeg skulle hoppe ud i det. De kunne bare mærke, at det her var så meget mig, og det er jeg meget taknemmelig for, at de sagde.

Hvad ville du lave, hvis du kun havde én dag tilbage?

- Jeg har det motto, at hver dag skal leves, som var det den sidste. Derfor tror jeg ikke, jeg ville gøre noget meget anderledes, end jeg gør til daglig. Jeg vil også give det råd til andre unge, at man skal følge sine drømme, og gøre alt hvad man kan, for at få dem til at gå i opfyldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce