Annonce
Ugeavisen Kolding

Bag Disken: Jette var skoletræt, men fandt lykken som frisør

Bag denne disk står Jette og tager imod sine kunder, når altså hun ikke selv er i gang med at trimme folks frisurer. Foto: Peter Krogh Frausing
I en ny serie zoomer ugeavisen ind på Koldings forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt Jette Højsager, som er indehaver af Hårrødderne.
Annonce
Annonce

Hvordan endte du i dit fag?

- Det var faktisk ret tilfældigt. Jeg var i huset hos Gisela, som også er frisør her i Kolding. Den gang var jeg skoletræt, men jeg hjalp tit til i salonen, hvor jeg til sidst fik en læreplads. Den gang var man ikke sikret en plads på skolen, selvom man havde en læreplads, og jeg blev faktisk ikke optaget på skolen. Det var meget frustrerende, og jeg endte faktisk den gang med at skrive et brev til Bertel Haarder, som gav mig adgang til en optagelse under dispensation. Siden da er flere kommet ind på samme måde.

Jette Højsager

  • Alder: 54 år.
  • Født i Kolding omegn.
  • Bosat i Kolding.
  • Har 4 børn, 2 drenge og 2 piger.
  • Har været ejer af Hårrødderne siden 1996.
  • Udlært hos Salon Gisela.
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- Jeg tror, mine kunder ved alt om mig, fordi jeg fortæller jo om stort og småt, når jeg klipper folk. Flere af mine kunder har fulgt mig siden dengang, jeg startede som frisør. I virkeligheden ved mine kunder meget mere om mig, end hvad jeg ved om dem.

Annonce

Hvornår er du mest lykkelig?

- Jeg har jo ingen hjemmeboende børn længere, så når mine børn er på besøg, er jeg meget lykkelig. Faktisk er jeg allermest lykkelig, når jeg kan se, at mine børn bruger hinanden. Altså selvom de ikke bor under samme tag længere, så har de stadig en god relation til hinanden og har nytte ud af det tætte bånd, de har.

Hårrødderne

Hårrødderne har været ejet af Jette Højsager siden 1996.

Salonen tilbyder klip til både mænd, kvinder og børn.

Ligger i A.L. Passagen 17, Kolding.

Mere info på www.haarroedderne.dk.

Annonce

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Ja, det har der. Faktisk flere. Jeg har været igennem to skilsmisser, og så mistede jeg en rigtig god kollega, som døde for fire år siden. Jeg tror, at det samlet set har gjort mig til et stærkere menneske at være igennem så barske oplevelser. Jeg bruger meget mine kunder til at snakke med i svære tider, og det har hjulpet mig til at bearbejde sorgen.

Jette sætter en ære i at passe og pleje sin salon, som hun har drevet i mere end 23 år. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Hvad er din definition af frihed?

- Jeg føler mig egentlig fri, når jeg er i salonen. Det er ligesom mit eget projekt, som jeg går og passer og plejer. Det nyder jeg meget. Men ellers føler jeg mig rigtig fri, når jeg rejser med min kæreste. Vi tager mest på aktive rejser, hvor vi for eksempel kan vandre. Jeg var for ikke så længe siden på La Santa Sport, hvor jeg prøvede at ro i kajak for første gang!

Varene på de velassorterede hylder sættes på plads. Ifølge Jette selv er det kun yndlingsprodukterne, der sælges i salonen. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Hvis du vandt 10 millioner, hvad skulle de så bruges på?

- Så skulle mine børn med ud og rejse. Jeg ville også bruge nogen penge på at shine salonen og så måske flotte mig og købe en ny cykel. Efter det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg ville, men jeg er i hvert fald ikke typen, der ville lukke forretningen og tage på evig ferie ved stranden.

Annonce

Hvilken ejendel er du mest glad for?

- En ring, som jeg en gang fik af min kollega, som ikke er iblandt os længere. Jeg går godt nok aldrig med den, for jeg er simpelthen så bange for at miste den.

Hvis du skulle give dit 13-årige jeg et godt råd, hvad skulle det så være?

- Jeg ville sige til mig selv, at jeg ikke skulle bekymre mig så meget, og sige mere pyt. Jeg skulle tro noget mere på mig selv og lægge min generthed fra mig. Nårh ja, og så skulle jeg smile lidt mere og lade være med at gå og være småsur og ked af det. Jeg har købt 15 pyt-knapper til min salon, som jeg giver til kunder, som måske har det lidt svært. Det er min måde at give mine erfaringer videre på.

Hvad ville du lave, hvis du kun havde en dag tilbage?

- Shoppe amok! Man bliver bare så glad, når man shopper. Alle pengene skulle bruges, og så må børnene arve alle mine indkøb med byttemærkerne på. Der er ingen grund til at holde på hver en krone, når man bliver så glad af at bruge dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce