Annonce
Ugeavisen Kolding

Bag disken: Thomas' fritid går med fodbold og skuespil

Bag denne disk har Thomas Schmidt sin hverdag. Foto: Peter Krogh Frausing
I denne serie zoomer Ugeavisen ind på Koldings forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt Thomas Schmidt, som er med-indehaver af herrehøjsforretningen Tøjeksperten.
Annonce
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- Jeg tror i virkeligheden, jeg er en meget klassisk tøjmand. Men så alligevel... For jeg spiller dilettant-teater i min fritid, ligesom jeg er meget aktiv i det lokalsamfund i Sønderjylland, som jeg bor i. Blandt andet er jeg formand i fodboldklubben i Toftlund. Holdet er i serie fem, så vi er bestemt ikke blandt de bedste, men alligevel er det noget, jeg går meget op i.

Tøjeksperten Kolding City

  • Drives af Thomas Schmidt, der overtog butikken som 23-årig i 2018
  • Forretningen sælger herretøj
  • Beliggende på Helligkorsgade 7
  • Mere info på www.toejeksperten.dk/butikker/tojeksperten-kolding/
Annonce

Hvornår er du mest lykkelig?

- Det er jeg, når jeg kan få folk til at grine. Når jeg tænker nærmere efter, var jeg ret meget klassens klovn, og det gav mig et større kick at få klassen til at grine end at score et 12-tal. Jeg føler også lykke, når jeg er med til at sætte ting i gang og de så lykkes. Det kan være alt fra rejser med kammerater til arrangementer eller projekter i min by. Det handler i virkeligheden meget om at gøre andre folk glade, for så bliver jeg også glad.

Annonce

Hvordan mødte du din kæreste?

- Det gjorde jeg på noget så uromantisk som en bytur. Det var ikke helt præcis kærlighed ved første blik, men på kort tid voksede vi på hinanden. Nu har vi købt hus sammen, i samme by, som jeg voksede op i (Toftlund, red.). Indtil nu har vi ellers boet sammen i Odense.

Indehaveren

  • Navn: Thomas Schmidt
  • Alder: 24
  • Bor med sin kæreste
  • Har tidligere været ansat som sælger i Tøjeksperten Toftlund, hvor han også er udlært

Annonce

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Det at købe butikken var skelsættende, men det virkelige vendepunkt var nok i foråret 2014. Her var jeg i gang med det sidste halvår på HHX og læste en annonce i Ugeavisen om, at den lokale Tøjeksperten søgte en elev. Jeg gik og legede lidt med tanken om at arbejde i en tøjbutik og blev i løbet af få dage vild med idéen. Så jeg søgte lærepladsen, og fik den. Efter to år var jeg færdigudlært og arbejdede der i yderligere to år. Herefter bød muligheden sig for at købe butikken her i Kolding, og mine daværende chefer var med på at hjælpe mig med at købe butikken her. Det var nok lidt en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik lov til at have min egen Tøjeksperten.

Hver dag møder Thomas Schmidt ind for at gøre butikken klar og indbydende til dagens kunder. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Hvad er din definition af frihed?

- Faktisk føler jeg mig altid fri. Jeg er meget på, både her i butikken, men også derhjemme. Til trods for det er jeg altid fri til at gøre præcis, hvad jeg har lyst til, og det er, hvad jeg ser om frihed. Havde jeg lyst til at tage ud og rejse her til eftermiddag, kunne jeg bare cleare det med min kollega og så tage afsted, og det er jo en vild luksus!

Annonce

Hvis du vandt 10 millioner, hvad ville du så bruge pengene til?

- Så ville jeg invitere både min familie og mine venner med på en fed, fed tur til Miami. Der skulle ikke spares på noget! Men 10 millioner er jo en uoverskuelig sum penge, og en ting er sikkert; jeg ville ikke lukke butikken. Måske ville jeg tage lidt mere fri, men jeg ville slet ikke kunne blive væk. Arbejdet er så meget en del af mit liv, at jeg ikke har lyst til at give afkald på det.

Annonce

Hvilken ejendel er du mest glad for?

- Min samling af udstoppede dyr. Det er lidt sært, men den er virkelig fed, synes jeg. Mine venner og familie har efterhånden luret mig, og det er efterhånden det, jeg får i fødselsdags- og julegaver. Men generelt er jeg glad for antikke ting og ting, der ligner noget, der er penge værd - uden at jeg overhovedet har forstand på sådan noget.

Har du en tilbagevendende drøm?

- Jeg har lidt en drøm om en eller anden dag at opfinde noget helt vildt revolutionerende, som man kunne sælge og virkelig leve og ånde for. Jeg har bare ikke rigtig fundet ud af, hvilken genialitet det skulle være endnu.

Hvad ville du lave, hvis du fik at vide, du kun havde en dag tilbage?

- Jeg tror jeg ville hæve lidt penge på min firmakonto, og holde en fed fest for alle jeg kender. Så kunne man dele den sidste dag med alle dem, der betyder noget, og forhåbentlig sprede lidt glæde, i de sidste timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce