Annonce
Ugeavisen Kolding

Bakkeskolens læseheste vandt vaffelis

4. C på Bakkeskolen fik sin helt egen isbar, fordi eleverne har læst så mange timer, at de vandt den landsdækkende læsekonkurrence fra BookBites. Foto: Louise Lauritsen
Eleverne i 4. C på Bakkeskolen har gennem den seneste måned læst så mange bøger, at det lige inden sommerferien blev belønnet med en is-fest. Klassen vandt nemlig en landsdækkende læsekonkurrence.

Kolding: - Jeg skal spise så mange is, at jeg kommer til at veje 140 kilo, lyder det fra en dreng, mens hans kammerat svarer:

- Jeg har bare lyst til at gå ud på gangen og vise alle den her isvaffel.

Og så sætter drengene tænderne i deres store isvafler med både guf og flødebolle på toppen.

Torsdag inden sommerferien var en god dag at være elev i 4. C på Bakkeskolen i Seest. Begejstringen ville faktisk ingen ende tage, da klassen fik serveret hjemmelavede isvafler ad libitum. Begejstring over at have vundet læse-sitet BookBites landsdækkende læsekonkurrence, begejstring over de store isvafler og ikke mindst begejstring over at læse.

Hele ideen med konkurrencen var nemlig at give eleverne lyst til at læse. Og for 4. C har det virket.

- Det har virkelig betydet, at de har læst ekstra meget. Også de elever, som ellers ikke er så glade for at læse, er gået ind i det, fortæller klasselærer Carina Becker.

Klassen er dog generelt glad for at læse, og derfor har det været muligt at samle ekstra mange læse-minutter sammen.

Carina Becker har brugt læsningen som et fast element i dansktimerne, som i konkurrenceperioden fast er startet med 15 minutters læsning.

Det har virkelig betydet, at de har læst ekstra meget. Også de elever, som ellers ikke er så glade for at læse, er gået ind i det.

Carina Becker, klasselærer

Annonce

Læselyst under pres

Læsekonkurrencen er arrangeret af læse-sitet BookBites, som er tilgængeligt for alle elever i 4. til 6. klasse i Koldings folkeskoler. Her kan de frit vælge mellem et væld at titler.

- Vi lavede konkurrencen, fordi læselysten generelt er faldende hos danske børn. Men i denne konkurrence får klassens et fælles mål, de skal arbejde imod, og deres læsning bliver meget synlig for dem, fordi de bygger isvaflen i klasseværelset undervejs. Det har virkelig vist sig at være motiverende, forklarer Michala Elk, der er kommunikationsansvarlig hos BookBites.

Mere end 100 klasser deltog i konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce