Annonce
Ugeavisen Kolding

Bastian fra Kolding har vundet europamesterskab i motorsport

Nærmeste konkurrent til titlen var faktisk søsterbilen fra samme team, som Bastian Buus kører for. Søsterbilen udgik dog under træningen. Pressefoto: Bastian Buus Racing
Før sæsonen var håbet at blande sig i topstriden med rutinerede kørere, men nu kan 17-årige Bastian Buus kalde sig europamester i motorsportsklassen GT4.

Kolding: Selvom han endnu ikke har fået kørekort, kan 17-årige Bastian Buus nu kalde sig europamester i motorsport.

I lørdags lykkedes det nemlig den 17-årige, der stammer fra Nr. Bjert, at sikre sig titlen i det europæiske motorsportsmesterskab, der hedder GT4 European Series.

- Det har været en drømmesæson. At tage mesterskabet i første forsøg var absolut ikke noget, vi havde forventet, men som året forløb, gik op for os, at det faktisk var muligt. Jeg er fantastisk glad og stolt, både på mine egne og på teamets vegne, siger Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Annonce

Sæsonen startede i februar, hvor Bastian Buus skiftede sin gokart ud med en Porsche Cayman og samtidig skrev under på en kontrakt hos det tyske hold Allied Racing. I løbet af sæsonen har Bastian Buus vist sig som en solid racerkører, og han har allerede sejre på cv'et. Han har blandt andet vundet et løb på den legendariske Imola-bane i Italien.

Drømmer om at blive professionel

Den 17-årige, der til dagligt går i en Team Danmark-klasse på handelsgymnasiet i Kolding, har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at han drømmer om at blive professionel racerkører.

- Hvis jeg skal tænke rigtig stort, så kunne det være fedt at komme til at køre Le Mans en dag, men hvis jeg bare kan komme til at leve af det, jeg synes, er det sjoveste i hele verdenen, så vil jeg være lykkelig, sagde han tilbage i juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce