Annonce
Ugeavisen Kolding

Beboere vil skabe lille grøn oase på Agtrupvej

Trappen her er den mest synlige del af den lille forbindelsessti mellem Agtrupvej og Runddelen. Planen er blandt andet, at trappen fjernes, og jorden graves af på det første stykke, hvor der bliver indrettet en åben plads med højbed og flere bænke. Foto: Steffen Nielsen
En slidt og halvfarlig passage mellem Agtrupvej og Runddelen skal forvandles til en hyggelig minipark med bænke, hvis det står til områdets grundejerforening, som er i gang med at søge midler til projektet.

Kolding: Den oser ikke ligefrem af hygge, trappen og stien, der forbinder vejen Runddelen med Agtrupvej lige over for Volkerts Fabrikker.

Men det kommer den til, hvis det står til den lokale grundejerforening, som har planer om at skabe en såkaldt lommepark på området.

- Stien bliver brugt både af dem, der bor på Runddelen og mange af dem, der går til fitness på den anden side af Agtrupvej, og som parkerer oppe hos os. Den har desværre fået lov at stå og forfalde i mange år, så vi har snakket om, hvordan vi kan gøre den attraktiv, forklarer Mads Lønnerup fra grundejerforeningens bestyrelse.

Derfor er foreningen i øjeblikket i gang med at søge midler til et projekt, som blandt andet vil betyde, at trappen ned til Agtrupvej bliver flyttet bagud, og at der i stedet bliver indrettet en åben plads med flere bænke og et stort højbed, hvori der skal stå et stort træ, der skygger for pladsen.

- Siddepladserne kan for eksempel brugs af dem, der skal med bussen, eller når nogen skal hentes efter at have været til noget i Volkerts Fabrikker, siger Mads Lønnerup.

Annonce

Kræver 500 stemmer

Projektet vil koste 350.000 kroner, som først og fremmest skal gå til materialer, et stort kirsebærtræ og en ny trappe. De penge håber folkene bag lommeparken at kunne få gennem Realdanias kampagne Underværker, hvor de dog har brug for at 500 personer stemmer på projektet, før det bliver taget i betragtning.

- Agtrupvej er nok ikke byens mest interessante vej, men vi vil gerne skabe noget liv her og en lille oase i byen, og vi tænker, at det kan få en værdi for flere end dem, der bor her, siger Mads Lønnerup.

Her kan du stemme på projektet

Grundejerforeningen bag lommeparken har søgt midler i Realdanias kampagne Underværker.

Her skal der 500 stemmer til, før et projekt bliver taget i betragtning.

Se mere på undervaerker.dk.


Agtrupvej er nok ikke byens mest interessante vej, men vi vil gerne skabe noget liv her og en lille oase i byen, og vi tænker, at det kan få en værdi for flere end dem, der bor her.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce