Annonce
Ugeavisen Kolding

Benny og Lasse vil levere god lyd til hele Danmark

Lasse Enemark (th.) og Benny Henriksen (tv.) har kendt hinanden igennem mange år i forbindelse med deres arbejde. Det udviklede sig over årene til et venskab, og den 1. marts startede de sammen lydproduktionsvirksomheden Producktion. "Vi valgte egentlig navnet, fordi vi gerne vil vise, at vi er en virksomhed, der henvender sig både til danske og internationale kunder, hvor produktion jo staves med et 'k' på dansk og et 'c' på engelsk," forklarer Lasse Enemark. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den 1. marts stiftede Lasse Enemark og Benny Henriksen sammen med to producere lydproduktionsvirksomheden Producktion. De to har kendt hinanden i mange år og har begge en stor passion for lyd, som de nu omsætter til alt fra radioreklamer til professionelle telefonsvarerbeskeder.

Kolding: Hvis du har hørt radio i de seneste mange år, så har du formentlig ikke kunnet undgå at høre deres reklamer. Lasse Enemark og Benny Henriksen har nemlig siden starten af 00'erne arbejdet inden for lyd- og radiobranchen, hvor Lasse har været kreativ drivkraft bag udviklingen af diverse reklamer, mens Benny blandt andet i mange år har været salgschef for radiokanalen Skala FM og i de seneste år har fungeret som salgschef for events hos Jysk Fynske Mediers radiostationer.

- Og det var på den måde, at vi lærte hinanden at kende, fordi vi begge to har været i branchen i så mange år. I starten var det et professionelt forhold, men igennem tiden er vi også blevet venner, og så har vi faktisk altid snakket om, at det kunne være sjovt at prøve at skabe noget sammen. Da jeg så blev afskediget i oktober på grund af corona, så opstod muligheden pludselig, forklarer Benny Henriksen.

Den 1. marts blev de løse tanker så til virkelighed, da de to sammen med lydproducerne Claus Brogaard og Morten Larsson valgte at starte fælles virksomhed med navnet Producktion.

Annonce

- Benny ringede til mig samme dag, som han blev afskediget, og selvom jeg havde et fast arbejde, så sagde jeg sådan set ja med det samme, siger Lasse Enemark grinende.

Den gode lyd

Både Benny og Lasses interesse for lyd starter ved en passion for at spille musik. For Benny er den dog for længst gået i sig selv, mens Lasse fortsat ynder at skrive tekster. Passionen for den gode lyd hænger imidlertid ved hos dem begge.

- Det er bare så afgørende, at man i sin virksomhed har ordentlig lyd. Ikke kun når det kommer til radioreklamer, men også i eksempelvis telefonsvarerbeskeder. De fleste virksomheder har en receptionist siddende til at tage imod kunder og give et godt førstehåndsindtryk. En besked i telefonen skal gøre præcis det samme, siger Benny Henriksen.

Både han og Lasse Enemark har mærket, hvordan bevidstheden om god lyd har ændret sig hos virksomhederne, men at det stadigvæk kan være en udfordring at forklare, hvordan en reklame bedst bygges op.

- Man kan i en radioreklame ikke bare proppe alt for mange budskaber ind. Tit vil reklamen indgå i en længere strøm mellem andre reklamer i radioen, så det hele kan hurtigt blive for mudret, siger Lasse Enemark.

Han forklarer videre, at netop den kreative proces med at udvikle reklamerne og nogle gange også karaktererne i dem er noget af det, han elsker ved arbejdet med lyd.

- Det er altid sjovest, når kunden også har en eller anden idé til, hvad de godt kunne tænke sig, og når der kommer nogle anderledes opgaver ind. Lige nu er vi eksempelvis ved at udvikle en masse lyde til en skærm, som styrer en masse funktioner ved en tandlægestol, siger han.

Annonce

Studie på vej

Foruden arbejdet med at skabe god lyd og få de første kunder på plads, så er tiden siden 1. marts også gået med at få helt styr på alle detaljer.

- Der er lidt meget papirarbejde, når man lige starter. Moms og ejerkrav og alt sådan noget, siger Lasse Enemark grinende, mens Benny Henriksen tager over:

- Det er samtidig også en spændende opgave selv at skulle stå for det hele, og eksempelvis også at skulle koordinere og samarbejde med speakere i mange andre lande. Det kræver også, at man lige ved, hvordan vores partnere i Tokyo eller i London lige arbejder bedst, siger Benny Henriksen.

Producktion har indtil videre lydstudier i Sønderborg og Ringsted, men er på udkig efter lokaler i Kolding også.

- Vi har lige været nede og kigge på et sted, som kunne være en mulighed, så vi glæder os til også at komme helt på plads i Kolding, siger Benny Henriksen.


Benny ringede til mig samme dag, som han blev afskediget, og selvom jeg havde et fast arbejde, så sagde jeg sådan set ja med det samme.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce