Annonce
Ugeavisen Kolding

Besøgsrekord: Børnefamilier strømmer til Nicolai for børn

Kunst og kultur i børnehøjde er omdrejningspunktet hos Nicolai for børn. Og det er der tilsyneladende stor interesse for - så stor at der i 2019 blev sat besøgsrekord med næsten 21.000 gæster. Foto: Peberman
For første gang har flere end 20.000 gæster besøgt Nicolai for børn i 2019. Besparelser vil dog formentlig føre til færre besøgende i 2020, spår kulturinstitutionens leder.
Annonce

Kolding: Aldrig har så mange børn, forældre, daginstitutioner og skoleklasser lagt vejen forbi Nicolai for børn, som det var tilfældet i 2019.

Næsten 21.000 besøgte i årets løb børnekulturinstitutionen - det er en markant forbedring i forhold til det hidtidige rekordår, hvor man kun nåede op på lige under 20.000 gæster.

- Det er rigtig dejligt, at vi har krydset den grænse på 20.000. Det er vi rigtig glade for. Vi ser især flere private, der kommer hernede, og det er rigtig glædeligt, for forældre og børn er en målgruppe, vi også rigtig gerne vil ramme. Jeg er simpelthen så glad for, at der er så mange børn, forældre, daginstitutioner og skoler, der bakker op om os, og at den vare, vi tilbyder, faktisk bliver efterspurgt, fortæller leder Mette Strømgaard Dalby.

Noget af det, der især trak børnefamilierne til Nicolai for børn, var en ugelang børnejazzfestival sidste sommer, hvor der var omkring 250 gæster forbi hver dag. Derfor er der også planer om endnu mere af den slags.

- Vi kigger på, hvordan vi udvikler flere tilbud til private. Vi har meget fokus på at lave små festivaler. Vi kan se, at det er noget, der rykker, siger Mette Strømgaard Dalby som også vil skabe endnu flere samarbejder med andre institutioner - som for eksempel Det Kongelige Teater, der til foråret besøger Nicolai for børn med en interaktiv operaforestilling.

Jeg er simpelthen så glad for, at der er så mange børn, forældre, daginstitutioner og skoler, der bakker op om os, og at den vare, vi tilbyder, faktisk bliver efterspurgt.

Mette Strømgaard Dalby, leder af Nicolai for børn

Annonce

Udsigt til nedgang

Selvom man jubler over de flotte besøgstal hos Nicolai for børn, forventer man ikke, at 2020 byder på en gentagelse af succesen.

Besparelser på kulturområdet betyder nemlig, at der er indført en ekstra lukkedag, så der uden for skolernes ferieperioder er lukket hver mandag og fredag.

- Og det er klart, at det vil have nogle konsekvenser for, hvor mange der kan besøge os, siger Mette Strømgaard Dalby.

Annonce

Ud over kommunegrænsen

I resten af 2020 bliver en del af fokus for Nicolai for børn at komme ud over kommunegrænsen, så det ikke blot er børnene i Kolding, der får glæde af den viden og de kompetencer, som kulturinstitutionen ligger inde med.

- Vi arbejder på at blive et omdrejningspunkt i regionen for børnekultur, for vi er et af de få børnekulturhuse i området, og vi kan noget og har noget at tilbyde andre i forhold til vores måde at arbejde på, siger Mette Strømgaard Dalby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Annonce