Annonce
Ugeavisen Kolding

Billigblomst åbner butik på 4.000 kvadratmeter i Kolding

Billigblomst har i dag tre havecentre. Det første ligger Tilst ved Aarhus og dækker 10.000 kvadratmeter. I 2018 har forretningen åbnet afdelinger i Randers og Aalborg, og til marts åbner Billigblomst en butik på 4000 kvadratmeter på Mønten i Bauhaus' tidligere byggemarked. Arkivfoto: Axel Schütt

Krukkerne står på paller, planterne på brugte reoler og kunderne må ikke forvente service i Billigblomst, der åbner i en 4000 kvadratmeter stor butik. Til gengæld er priserne banket i bund, lyder det fra stifter og ejer af Billigblomst.

Kolding: Kunderne må ikke forvente, at de bliver taget i hånden, fra de træder ind ad døren, når Billigblomst åbner inden for et par måneder i Kolding. Virksomheden har lejet bygningen på Mønten, hvor Bauhaus tidligere havde varehus.

- Vi er plantebranchens svar på Ikea. Vi køber stort ind og importerer det hele selv. Vi har ingen service, men vi har til gengæld super, gode varer til lave priser, siger Brian Reenberg, der har stiftet forretningen, der sælger blandt andet planter, krukker og buketter.

- Ligesom i et supermarked skal folk selv finde deres varer og gå op til kassen og betale. I et traditionelt havecenter kan du komme med en tegning og få hjælp af måske en gartner, og så skal du betale mange penge for varen. Det er ikke vores koncept, siger Brian Reenberg.

Virksomheden blev stiftet for fem år siden i Tilst, hvor forretningen dækker 10.000 kvadratmeter, og i 2018 har Billigblomst åbnet butikker i Randers og Aalborg, og nu er turen kommet til Kolding.

- Vi indretter butikken med en masse brugt butiksinventar og tomme paller, og så fylder vi op med varer. Vi bruger ikke penge på dyr indretning. Vi har fokus på gode varer til lave priser, siger Brian Reenberg.

- Det er meget simpelt. De kan få en krukke til 49 kroner, som andre steder måske koster 200 kroner. Så i stedet for at købe en krukke, så kan de få fem krukker. Priserne er anderledes.

Stifter af Billigblomst Brian Reenberg
- Ligesom i et supermarked skal folk selv finde deres varer og gå op til kassen og betale. I et traditionelt havecenter kan du komme med en tegning og få hjælp af måske en gartner, og så skal du betale mange penge for varen. Det er ikke vores koncept, siger Brian Reenberg. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Billige krukker

Det er erhvervsmægleren Colliers Internationale, der tog kontakt til Billigblomst, og har formidlet aftalen, der betyder, at Billigblomst nu kommer til Kolding.

I starten var stifteren af Billigblomst lidt skeptisk fordi, at han havde svært ved at forestille sig, at byggemarkedet ville udleje til Billigblomst, fordi Bauhaus også selv sælger krukker og blomster i deres nye varehus godt fire hundrede meter væk.

- Men det var ikke et problem. Vi ligger også tæt på Bauhaus i Aalborg, og det har måske kostet lidt omsætning på planter for Bauhaus, men vi har tiltrukket flere kunder til området generelt, og det har gavnet deres andre afdelinger, siger Brian Reenberg.

Hvorfor er Kolding interessant?

- Afstanden fra Aarhus passer godt. Samtidig har vi haft rigtig mange henvendelser fra det sydlige Jylland og Fyn, der efterspørger en afdeling. Nu bød muligheden sig, siger Brian Reenberg.

Hvad er det ved konceptet, som tiltaler kunderne?

- Det er meget simpelt. De kan få en krukke til 49 kroner, som andre steder måske koster 200 kroner. Så i stedet for at købe en krukke, så kan de få fem krukker. Priserne er anderledes, siger Brian Reenberg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce