Annonce
Ugeavisen Kolding

Bioblitz skal måle biodiversiteten i nyt boligområde

Eleverne fra 7. B på Vonsild Skole var med til at registrere 91 forskellige arter, da de sammen med Kolding Kommune og 1927 Estate lavede en bioblitz forud for opførelsen af Vonsild Bakke. Foto: Kolding Kommune
Kolding Kommune og ejendomsudvikleren 1927 Estate tager et fælles initiativ til at sikre biodiversiteten i et nyt boligområde med knap 300 husstande i Vonsild. Det sker ved at gennemføre en såkaldt bioblitz.

Vonsild: Inden længe tager ejendomsudvikleren 1927 Estate første spadestik til boligprojektet Vonsild Bakke. Her vil den århusianske bygherre også måles på, om det lykkes at forvandle den forhenværende landbrugsjord til et boligområde med højere biodiversitet.

- Som ejendomsudvikler glæder vi os utroligt meget over dette projekt, hvor ikke kun den økonomiske men også bæredygtige og biodiverse bundlinje tæller, siger administrerende direktør hos 1927 Estate, Søren Hampen Kristensen.

Vandforstørrelsesglas og net blev taget i brug, da eleverne skulle undersøge biodiversiteten i området. Foto: Kolding Kommune

Derfor gennemførte elever fra 7. B på Vonsild Skole, medarbejdere fra Kolding Kommune og 1927 Estate en såkaldt bioblitz. Her blev langbrudsjorden og naturområdet omkring Dalby Møllebæk, der grænser op til det nye boligområde, finkæmmet og dyr og planter registreret.

Annonce

- Der bliver talt rigtig meget om biodiversitet og bæredygtighed i denne tid – og med rigtig god grund. Men det er jo ikke nok at tale om det. Derfor er det utroligt positivt, når en ejendomsudvikler rent faktisk vil måles på sine grønne ambitioner. Det kan vi kun bakke op om, siger Birgitte Kragh, formand for Kolding Kommunes plan-, bolig- og miljøudvalg.

91 forskellige arter

Det blev til i alt 91 forskellige arter. Fagfolkene kunne konstatere, at der ikke blev fundet noget opsigtsvækkende, men var alligevel positivt overraskede over artsrigheden. De 91 arter danner nu udgangspunktet, når biodiversiteten skal forbedres.


Som ejendomsudvikler glæder vi os utroligt meget over dette projekt, hvor ikke kun den økonomiske men også bæredygtige og biodiverse bundlinje tæller.

Søren Hampen Kristensen


Planen er, at skoleleverne inviteres tilbage til Vonsild Bakke både næste år og om to år for at måle, hvordan biodiversiteten har udviklet sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce