Annonce
Ugeavisen Kolding

Borgerne til politikerne: Lad os få flere cykelstier og grønne områder

Verdensmålene for klimaet hang over Axeltorv, mens torvegæsterne handlede på markedet. Privatfoto.
Annonce

Kolding: Cykelstier og grønne områder fyldte mest, da folk på torvet sidste lørdag gav deres bud på, hvad vi skal gøre for klimaet i Kolding.

Hele 96 torvegæster benyttede sig af muligheden for at få deres klimabudskab op og hænge på rådhusmuren, da en række lokale grønne organisationer afholdt klimaeventet "Gør Kolding Grønnere". 23 af budskaberne handlede om trafik med fokus på bedre cykelforhold, mens andre gik på flere grønne områder og fokus på affald, grøn energi og fjorden.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi lytter efter, hvad borgerne tænker om klimakrisen og vores muligheder for at gøre noget ved den. Der er rigtig mange, der gerne vil have, at vi tager ansvar. Mange vil også gerne selv bidrage, men der er en stor usikkerhed omkring, hvad den grønne omstilling egentlig kommer til at betyde for vores hverdag. Ved at inddrage borgerne mere får vi de gode idéer frem i lyset, samtidig med at borgerne får en større forståelse for de forandringer, der sker i lokalsamfundet, siger Bjørn Olsen fra Radikale Venstre i Kolding, som stod bag eventet i samarbejde med Food Reformers, Repair Café, Solskin økologisk landbrug, B5 Have Urban Garden Project og Empty Your Wardrobe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce