Annonce
Ugeavisen Kolding

Borgmester: EM vil give byen opmærksomhed trods strikse coronaregler

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over, at en del af de kommende EM-kampe i håndbold for kvinder kommer til at foregå i Sydbank Arena. Men slutrunden bliver holdt på corona-manér, så der bliver ikke adgang for ret mange tilskuere, og spillere og ledere må ikke bevæge sig rundt i byen, når de har fri mellem kampene. Derfor bliver de ikke en del af bybilledet under EM. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Selvom de forestående EM-kampe i håndbold, der nu kommer til Kolding, på grund af corona ikke kommer til at sætte sit præg på Kolding i særlig grad, er det alligevel yderst positivt for byen, mener borgmester Jørn Pedersen.
Annonce

Kolding: Håndboldspillerne fra de otte lande, der fra næste uge skal spille deres puljekampe til EM i håndbold for kvinder i Sydbank Arena i Kolding, kommer ikke til at blive synlige i Koldings bybillede. Overhovedet ikke.

På grund af coronapandemien må spillerne udover Sydbank Arena kun opholde sig på deres hotel, og det bliver også kun et meget lille antal tilskuere, som kommer til at kunne få fat i billetter til de kampe, der skal spilles i Kolding fra den 3.-20. december.

Alligevel mener borgmester Jørn Pedersen (V), at det er positivt for Kolding på flere måder, at de EM-kampe, der skulle have været spillet i Norge, i stedet spilles her.

- Byen får noget opmærksomhed, for der vil blive sagt og skrevet, at nu sendes der fra Kolding. Normalt ville man have kunnet få autografer fra spillerne, når de bevægede sig rundt i byen, og vi ville have lavet noget EM-tema i byen. Men nu bliver det mest image- og brandingmæssigt, vi får noget ud af det. Og så er der jo også et hotel, der får omsætning ud af det, siger Jørn Pedersen.


Byen får noget opmærksomhed, for der vil blive sagt og skrevet, at nu sendes der fra Kolding.

Jørn Pedersen, borgmester


Alle idrætsaktiviteter, der normalt foregår i Sydbank Arena, undtagen bowling og taekwondo bliver sløjfet under håndbold-EM. Man forsøger at flytte aktiviteterne til de andre sportshaller i Kolding Kommune.

Samtlige håndboldspillere og folk omkring de landshold, der skal spille i Kolding, skal overnatte på Hotel Scandic i Kolding.

Håndbold-EM

Kolding overtager værtsskabet for de EM-kampe i håndbold for kvinder, som skulle have været spillet i Norge. Her aflyste man dog sit værtsskab pga. landets coronarestriktioner.

I Kolding skal otte lande spille sine puljekampe. Det drejer sig om Holland, Ungarn, Serbien og Kroatien i gruppe C, og Rumænien, Norge, Tyskland og Polen i gruppe D.

EM i håndbold foregår fra 3.-20. december.

Radio4 Morgen har snakket med Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V) om, at EM i håndbold nu kommer til byen. Det kan du høre her.

Senere på morgenen havde Radio4 Morgen kulturminister Joy Mogensen med over telefonen. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce