Annonce
112

Brødrepar og mor åbner ny netcafe på Kolding Banegård

Det koster 22-25 kroner at leje en time på en af de 30 gaming-PC'er hos Traingaming. Computerne er bygget til at kunne køre de mest krævende spil. Foto: Søren Gylling
Brødrepar og mor har åbnet ny netcafé med navnet Traingaming på Kolding Banegård. De håber på, at gaming i netcaféer er på vej tilbage.
Annonce

Kolding: Der er åbnet en ny netcafé på Kolding Banegård med navnet Traingaming. Ideen opstod hos brødreparret Rasmus Lykkeskov Lundby og Jeppe Dejgaard Lundby og deres mor Karin Dejgaard Thomsen, der mener, at netcaféer, der det seneste årti er forsvundet, er ved at vende tilbage.

- Tiden har ændret sig. E-sport er blevet en anerkendt sport, som DGI har taget til sig, så vi satser på, at folk igen er friske på at tage på café for at spille med deres venner, siger Rasmus Lykkeskov Lundby, der er uddannet produktionsteknolog og landbrugs- maskinmekaniker.

Familien brander Traingaming som en e-sports café, hvor ivrige gamere i alle aldre kan prøve kræfter af i forskellige konkurrenceprægede computerspil som Counter-Strike, Fortnite og League of Legends. Caféen har i øjeblikket 30 computere og 26 forskellige spil.

Rasmus Lykkehave Lundby er uddannet styrer netcaféen Traingaming i sin fritid sammen med sin lillebror Jeppe og mor Karin. Foto: Søren Gylling
Annonce

Gaming: en social aktivitet

Men den familiedrevne netcafé holder også øje for det sociale aspekt i gaming. Deres ambitionen er, at caféen skal være et sted, hvor folk fra hele landet kan mødes og forenes over deres fælles kærlighed for gaming.

- Kolding ligger godt i landet i forhold til at samle folk fra Aarhus, København og Tyskland, siger Rasmus Lykkeskov Lundby.

- Vi har fået masser af henvendelser fra streamere, der godt kunne tænke sig et sted, hvor de kan mødes med deres fans.

Det var visionen, som familien i Maj besluttede sig for at føre ud i livet, men siden åbningen fredag den 1. november er der kommet flere ideer til, hvordan caféen kan løbe rundt.

- Vi har allerede oplevet mange forældre, der er kommet ind med deres børn, som ikke har nogen at spille med, men som gerne vil have noget at spille med. Vi vil gerne skabe noget, så vi kan koble de drenge sammen med hinanden, for det er bare sjovere, når man spiller sammen med venner, siger Rasmus Lykkeskov Lundby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce