Annonce
Ugeavisen Kolding

Brian giver nyt liv til genbrugspladsens kasserede sager

Brian Juhl Jensen står i spidsen for den nye genbrugsbutik på genbrugspladsen på Bronzevej. Stort set alt i butikken er genbrug - lige bortset fra nogle få metalreoler til de mindre varer. Foto: Steffen Nielsen
En stor genbrugsbutik åbner i denne uge på genbrugspladsen på Bronzevej. I spidsen for den står 40-årige Brian Juhl Jensen fra Almind, som er vild med alle former for genbrug.
Annonce

Kolding: Han kalder sig selv for genbrugskongen, 40-årige Brian Juhl Jensen fra Almind. De seneste halvanden år har han drevet sit egen lille genbrugskongerige derhjemme, men nu bliver det anderledes stort, når han sætter sig i tronen i en 400 kvadratmeter stor genbrugsbutik på den nyåbnede genbrugsplads på Bronzevej.

Brian og hans virksomhed Genbrugskongen A/S har i et felt på en håndfuld interesserede virksomheder fået lov til at drive salg af de bedste ting, der bliver afleveret på genbrugspladsen. Varerne får Brian og hans medarbejdere dels ved at gå rundt på genbrugspladsen og finde de gode ting, dels ved at modtage ting og sager afleveret direkte til butikken. Den nye genbrugsbutik åbner 20. november klokken 12, og Brian Juhl Jensen glæder sig til at arbejde med genbrug på fuldtid.

- Jeg har altid drømt om det, og jeg synes, at alt genbrug er sjovt. Jeg har haft interessen, siden jeg var barn, så jeg åbnede mit eget for at prøve det af og se, om det kunne lykkes. Det kunne det ikke helt økonomisk, så jeg blev rigtig glad den dag, hvor muligheden for at åbne det her kom, for nu kan jeg faktisk leve af det, siger han med et stort smil.

Genbrugskongen

I spidsen for virksomheden Genbrugskongen A/S står 40-årige Brian Juhl Jensen fra Almind.

Butikken, som åbner i en hal på genbrugspladsen på Bronzevej 20. november klokken 12, kommer til at sælge indleverede ting og sager fra pladsen.

I udgangspunktet har Kolding Kommune og Genbrugskongen en aftale om drift af butikken i tre år. Som en del af aftalen forpligter butikken sig til at ansætte borgere uden for arbejdsmarkedet.

Butikken vil have åbent onsdag til fredag fra klokken 12-17:30 og lørdag fra klokken 10-16.

Annonce

Altid genbrug

Brian Juhl Jensen er uddannet inden for salg, og allerede som 22-årig prøvede han kræfter med at drive sin egen forretning, da han overtog en købmandsbutik i Fredericia. Siden har han både forpagtet en Rema 1000 og haft en grillbar og en spillekiosk.

- Der er jo salg i det hele, men genbrug er mit hjertebarn, og det er det, jeg brænder for, siger han, som gennem hele sit liv er taget på stribevis af kræmmermarkeder, og som også hjemme i privaten har fyldt godt op med ting og sager, der har haft andre ejere før ham.

- Jeg har altid godt kunnet lide at kræmme, og jeg kan godt lide at nørde med tingene og sætte mig ind i, hvad det er, og hvad der er værd. Jeg har heller aldrig selv været god til at smide ud, men jeg er blevet bedre til at genanvende, så tingene ikke bare står og fylder hele min kælder, griner han.

Derfor har de seneste ugers arbejde med at fylde butikken på Bronzevej også været sjove for den 40-årige genbrugsentusiast.

- Der er meget sorteringsarbejde i det, men det er det hele værd, når man så finder noget fedt.

Annonce

Socialt sigte

Ud over Brian Juhl Jensen er stifteren af miljøvirksomheden Lotra, Lars Holger Hansen, også en del af Genbrugskongen A/S, og de to har allieret sig med den socialøkonomiske virksomhed Ressourcetanken, som skal hjælpe med at gøre den nye genbrugsbutik socialt ansvarlig. Det har nemlig været et krav fra kommunens side, at den virksomhed, der driver butikken, skal arbejde socialøkonomisk ved at ansætte mennesker uden for det almindelige arbejdsmarked.

- Så planen er, at vi på sigt skal have andre medarbejdere, der ikke kan arbejde så meget. Vi skal ikke blive rige af det her. Vi skal have vores løn, og så skal vi hjælp så mange som muligt videre, forklarer Brian Juhl Jensen, som hen ad vejen også vil tilføje upcycling - altså forbedringer eller forandringer af brugte ting - til butikkens arbejdsopgaver, ligesom der senere hen også vil blive solgt brugte byggematerialer.

Der er nemlig masser af muligheder i genbrug, og folk tager det mere og mere til sig, oplever han.

- Folks mindset er blevet lavet om. Alle, jeg møder herude, siger, at vi skal heller ikke smide tingene ud, vi skal genbruge dem, og det sker jo i hele samfundet. Så jeg er møghamrende spændt på, hvordan Kolding tager imod det her, siger genbrugskongen.

Den nye butik indeholder alverdens ting og sager, og der er også blevet plads til et stort hjørne med legetøj. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce