Annonce
Ugeavisen Kolding

Butikkerne lukker på stribe: Mere end 16 tøj- og skobutikker lukkede ned onsdag

Kamilla Juhl Thomsen er butikschef hos Only i Kolding midtby, og hun passer fortsat sin forretning, der holder åbent. Men hun er bange for at blive smittet med coronavirus eller selv komme til at smitte andre. Foto: Louise Lauritsen
Selvom det kun er spisesteder og serviceerhverv, som har fået besked på at lukke, så har mange af midtbyens øvrige butikker valgt at følge eksemplet og holder nu forretningen lukket til udgangen af marts.
Annonce

Kolding: Lukkede butiksfacader i metervis og øde gader. Det er, hvad man bliver mødt af i Kolding midtby, hvor en stribe butikker er lukket i kølvandet på regeringens melding tirsdag aften om, at blandt andet frisører, skønhedssaloner, cafeer og restauranter skulle lukke.

Allerede i sidste uge meldte Kolding Restauratørforening ud, at de anbefalede medlemmerne at lukke frem til udgangen af marts, og den opfordring havde langt de fleste allerede taget til sig. Nu er så også frisører, skønhedssaloner og massører, som der er nogle stykker af i Koldings gågadesystemt, lukket ned.

Men ikke nok med det. Tøjbutikker på stribe valgte frivilligt onsdag at lukke forretningen. I Kolding gælder det blandt andet store butikker som Nielsens, Companys, Mr Hübner og Ecco. Alle steder er der hængt en seddel i den lukkede dør, hvor lukningen bliver begrundet med faren for at bringe coronavirus videre.

Jeg skal jo passe mit arbejde, men vi føler os lidt dumme, når vi står her i butikken, for det er jo en stor smitterisiko både for os og kunderne.

Kamilla Juhl Thomsen, butikschef, Only

Annonce

Føler sig lidt dum

Men der er også butikker hist og her, som stadig holdt åbent onsdag middag. Blandt andet Only i Helligkorsgade.

- Jeg har kun haft en enkelt kunde i dag ind til videre, så vi har meget få kunder. Men de, der kommer her, vil gerne have hjælp, og så fokuserer man jo ekstra meget på det, fortæller Kamilla Juhl Thomsen, der er butikschef i Only i Kolding midtby.

Privat har hun aflyst alle aktiviteter og arrangementer. Hun skulle have mødtes med sine veninder i weekenden, men både det og en fødselsdag er blevet aflyst.

- For hvis man er smittebærer uden at vide det, så bringer vi det jo rundt. Jeg går meget op i at holde god afstand til kunderne, men det er ikke alle kunder, som tager det alvorligt.

Faktisk er Kamilla nervøs for at blive smittet med coronavirus, mens hun står i butikken.

- Jeg skal jo passe mit arbejde, men vi føler os lidt dumme, når vi står her i butikken, for det er jo en stor smitterisiko både for os og kunderne.

Selvom butikken på et tidspunkt skulle blive lukket ned, så regner Kamilla med at have nok at se til i forretningen med rengøring og klargøring af nye varer.

Nogle forretninger er lukket, fordi de skal. Det gælder blandt andet neglesaloner. Andre har selv valgt at lukke midlertidigt, som fx tøjbutikken Luupe. Foto: Louise Lauritsen
Det er især tøjbutikker i Kolding midtby, som har valgt at lukke. Her Triple M og naboen Wagner. Foto: Louise Lauritsen
En af de helt store butikker, som har sat et skilt i døren med lukket på grund af coronavirus, er tøjbutikken Nielsens, som både har en stor herre- og damebutik i gågaden. Foto: Louise Lauritsen
Også i Østergade finder man lukkede facader. Her er det Companys, men også både Fijosa og Janne K, som ligger i denne gade, er lukket midlertidigt. Foto: Louise Lauritsen
Ecco har sat forretningen i midtbyen på pause ind til corona-pandemien er drevet over. Foto: Louise Lauritsen
Store stræk i Jernbanegade ligger øde hen. Her er det Mr Hübner og naboen Gundtoft, som holder midlertidigt lukket. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce