Annonce
Ugeavisen Kolding

Butikschef om genåbning: Det er svært at forestille sig, den glæde vi føler

Dorthe Rosenberg Bertelsen glæder sig til igen at kunne åbne hobbyforretningen Panduro. Og glæden blev endnu større, da det fredag blev meldt ud, at spisesteder også må åbne onsdag. "Restauranterne giver endnu mere energi til centret, og jeg tror, at det kommer til at give et boost til hele detailhandlen," siger hun. Foto: Steffen Nielsen
Hos hobbyforretningen Panduro har forventningens glæde været stor op til genåbningen onsdag. Fire måneders nedlukning har været hård for de ansatte, og især uvisheden har været svær, fortæller butikschef Dorthe Rosenberg Bertelsen.

Kolding: - Det summer bare over alt, og i dag har jeg kunnet mærke det helt vildt.

Det er fredag eftermiddag, og Dorthe Rosenberg Bertelsen er ved at få de sidste detaljer på plads i hobbybutikken Panduro, hvor hun er butikschef. Og med få dage tilbage til genåbning er humøret højt i centret, fortæller hun.

Og det er ikke så mærkeligt, hvis humøret har fået et nøk opad de seneste dage hos personalet i Kolding Storcenters lukkede butikker. De fleste har nemlig været sendt hjem siden 17. december, og de har derfor ikke haft noget at give sig til i fire måneder. Det er næsten 18 uger - eller mere end en tredjedel af et år.

Annonce

- Hvis man ikke har gået hjemme i så lang tid, så er det nok svært at forestille sig, den glæde vi føler over at kunne åbne igen, siger Dorthe Rosenberg Bertelsen, som har syv ansatte, der har været hjemsendt i perioden.

- Det har været svært for dem, for de føler jo også et ansvar over for butikken, og så har der selvfølgelig været en usikkerhed på, om der er et job, når vi vender tilbage. Der har vi heldigvis ret hurtigt kunnet berolige dem, for vi kommer heldigvis godt igennem det som kæde, siger hun med henvisning til den store vækst, som Panduro har oplevet online.

Undervejs i nedlukningen har Dorthe Rosenberg Bertelsen løbende holdt kontakt med sine medarbejdere.

- Vi har holdt teamsmøder, hvor vi har kunnet se hinandens ansigter, og jeg har også talt i telefon med de medarbejdere, der havde brug for det. Vi har forsøgt at hygge os, siger hun.

Svært for en utålmodig sjæl

Personligt har Dorthe Rosenberg Bertelsen oplevet nedlukningen som frustrerende. Især fordi der i lang tid var uvished om, hvornår storcentrene ville få lov at åbne igen.

- Det er rigtig svært, når man er en utålmodig sjæl. Men det har hjulpet mig, at jeg begyndte at gå 25.000 skridt om dagen for at få noget luft og komme af med nogle frustrationer, fortæller hun og tilføjer:

- Men da datoen kom, faldt der ligesom ro på, for så vidste vi, hvad vi arbejdede hen imod, siger butikschefen, som også har holdt sig beskæftiget de seneste uger med at flytte sin butik til et nyt lokale i Grøn Strøggade.

Dorthe Rosenberg Bertelsen tør ikke spå om, hvor mange kunder der vil besøge butikken fra genåbningen onsdag, men for en sikkerheds skyld har hun sørget for rigeligt med personale fra starten.

- Det bliver hårdt for nogen at komme i gang igen, og der bliver brug for en ekstra pause ind imellem, så vi sætter ekstra personale på her i starten. Den skal bare have fuld skrue, og vi kommer til at tage imod folk med et stort smil.


Det er rigtig svært, når man er en utålmodig sjæl. Men det har hjulpet mig, at jeg begyndte at gå 25.000 skridt om dagen for at få noget luft og komme af med nogle frustrationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce