Annonce
Ugeavisen Kolding

Byrådet bag facaden: Familiemennesket Birgitte har altid engageret sig

Familien betyder alverden for Birgitte Kragh. Her er hun sammen med sine fire børn Ida, Julie, Mathilde og Laurits. Foto: Steffen Nielsen

Byrådsmedlemmet Birgitte Kragh har engageret sig i alt fra spejder og basketballklub til lokalforening og politik, men altid med familien i centrum.

Annonce

Skanderup: Lille Ida på fem måneder sidder på sin mors arm og kigger nysgerrigt på den fremmede mand, der er kommet på besøg med sin blok og kamera. Hun har ikke haft lyst til at sove middagslur, så interviewet med mor bliver med Ida i favnen.

Ida er den yngste af Birgitte Kraghs fire børn, og at snakken med journalisten også involverer den lille datter, er meget sigende. Familien har nemlig altid været i centrum for den 43-årige venstrepolitiker.

Birgitte Kragh er opvokset i Skanderup, hvor hendes far overtog familiegården fra sin far, og efter otte år med arbejde i Aarhus og Herning valgte hun at bygge et hus og flytte tilbage til landsbyen.

- Jeg er vokset op på en gård, som er gået i generationer og har haft mine bedsteforældre tæt på, og jeg elskede det, så det vil jeg gerne give videre til mine børn, fortæller Birgitte, som husker tilbage på barndommen med glæde.

- Det giver utrolig mange muligheder som barn at bo på en gård og have en masse maskiner og dyr, og jeg havde mine bedsteforældre, jeg kunne bruge en masse tid med og lære en masse af. Jeg fik også jagttegn og motorcykelkørekort, så man får lidt praktisk viden og noget benzin i blodet, som har givet mig nogle forskellige kompetencer.

Birgitte Kragh

43 år og bor i Skanderup med sin mand Per Holm og fire børn på et halvt, syv, 14 og 16 år.Uddannet privatrådgiver og arbejder for Spar Nord i Kolding.

Politisk aktiv for Venstre siden 2007. Byrådsmedlem siden 2013.

Formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, medlem af lokaldemokratiudvalget og seniorudvalget. Formand for bestyrelsen for Fonden Harteværket, medlem af bestyrelsen for Kolding Grønne Fond og stedfortræder i bestyrelsen for Fælleskøkkenet Elbo.

Annonce

Dyrebar tid

Det nære bånd til familien betød også, at Birgitte besluttede at gå på deltid i sit job som bankrådgiver, så længe hun havde små børn.

- Jeg har selv set værdien i at have tid med familien, og det vil jeg også gerne give mine børn. Det dyrebareste er tid, og derfor har jeg altid syntes, at det er vigtigt at bruge tid med børnene. Når folk går på pension, hører man dem ofte sige, at de fortryder, at de ikke brugte mere tid med børnene, og det har jeg taget til mig.

Familieværdierne er da også noget af det, Birgitte forsøger at give videre til de fire børn.

- De skal være glade for hinanden, for hvis man har tætte bånd til sine søskende, så er det en gave gennem hele livet. Og så har vi snakket meget om det der med at sætte sig i andres sted og forstå, hvorfor de gør, som de gør. Det synes jeg er en mangelvare i vores samfund, at vi sætter os i hinandens sted.

Birgitte om sig selv

Jeg drømmer om... at være lykkelig og gammel her med min familie.

Jeg griner af... at fjolle ved aftensmaden med børnene. Det er både vigtigt og hyggeligt.

Når jeg holder ferie, vil jeg gerne... have godt vejr, sol og sommer, og inspireres af noget, vi ikke gør til dagligt eller et nyt sted. Jeg vil gerne opleve noget andet og gå på opdagelse.

Det bedste råd, jeg har fået, er... at når du ytrer dig, så tænk på, om det du siger har en gunstig effekt på det, du ønsker at opnå.

Jeg savner... i virkeligheden ikke noget. Men kunne man trylle, så kunne det være sjovt at komme tilbage i tid og opleve nogle af højdepunkterne, bare fordi det har været godt.

Annonce

Engageret

Ud over familien har Birgitte Kragh også brugt meget energi på at engagere sig i sit lokalområde. Blandt meget andet var hun som helt ung spejderleder og træner for et U12-baskethold, og som voksen har hun været med i en række mindre projekter og foreninger - for eksempel den lokale borgerforening.

- Jeg har altid engageret mig i de ting, der skete. Jeg bliver motiveret af at arbejde med løsninger, der er til gavn for andre.

En af de ting, der for alvor gav Birgitte smag for at arbejde politisk, var, da hun blev formand for den lokale landsbyforening.

- Der fandt jeg ud af, at man kan få to og to til at give mere end fire, når man har et netværk og kender til de ting, kommunen tilbyder.

Det politiske engagement tog for alvor fart i 2007, hvor hun blev medlem af bestyrelsen for Venstre i Lunderskov og siden næstformand for Venstre i Kolding, inden hun i 2013 stillede op til kommunalvalget.

- Jeg har en interesse for politiske dilemmaer og for at gøre en forskel for mine medmennesker. Det ene skridt har taget det andet, og det har været helt naturligt og noget, der brænder indeni.

Birgitte om politik

Hvorfor gik du ind i politik?

- Jeg havde en stor interesse for politiske dilemmaer og for at gøre en forskel. Og også fordi der gerne må være en mor i politik.

Hvad er din politiske mærkesag?

- At finde fleksible løsninger til gavn for alle, der bor i Kolding Kommune.

Hvad er Koldings største udfordring lige nu?

- At holde os attraktive, både som bosætningskommune og som tilvalg for erhvervsvirksomheder.

Hvad anser du som din vigtigste opgave i denne byrådsperiode?

- Som formand for plan, bolig og miljø ser jeg det som det vigtigste at planlægge Koldings fremtid, hvordan skal Kolding udvikle sig? At vi får en spændende by og et spændende havneområde og et opland, der holder sin markedsværdi.

Hvad vil du gerne blive bedre til som politiker?

- At fortælle om alt det arbejde, der bliver gjort og bringe de gode historier og erfaringer videre til dem, der har brug for dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce