Annonce
Ugeavisen Kolding

Byrådet har sagt ja til Marina City

Den første del af Marina City forventes at stå klar ved det nuværende Marina Syd i 2023. Illustration: Schønherr Arkitekter
Kun Enhedslisten sagde nej, da Kolding Byråd tirsdag aften besluttede, at gravemaskinerne skal startes, så det store arbejde med at anlægge havnebydelen Marina City kan gå i gang.
Annonce

Kolding: Et stort flertal af politikerne i Kolding Byråd sagde tirsdag aften ja til Marina City. Hermed er planerne om en ny bæredygtig bydel med en lystbådehavn med plads til 1.000 både, fritidsfaciliteter, liberale erhverv, havnepromenade, en ny strandpark og ca. 350 boliger kommet et stort skridt nærmere. Målet er, at den nye lystbådehavn samt de første byggerier kan tages i brug i 2023.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Plangrundlaget er løbende blevet tilpasset og justeret efter de mange input, som en bred vifte af interessenter – borgere, naboer, virksomheder, organisation, myndigheder, osv. – er kommet med gennem en lang proces med høringer og andre former for inddragelse.

Annonce

Færre boliger

Blandt de væsentligste ændringer af de seneste planer kan nævnes, at projektet kommer til at rumme færre boliger end først planlagt. Bygningerne ud mod vandet reduceres i højden, og der opføres slet ikke boliger på nyindvundet land.

Genplaceringen (klapning) af det udgravede fjordbundsmateriale kommer efter forslag fra bl.a. sportsfiskerne kun til at ske i vintermånederne. Dette sker bl.a. af hensyn til ørreder i fjorden og åerne. Der indarbejdes endvidere flere naturforbedringsprojekter som f.eks. etablering af kunstige rev under ydermolen, snorkelrev i yderfjorden og plantning af ålegræs i fjorden, lyder det i pressemeddelelsen.

På byrådsmødet stemte Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Samarbejdspartiet og løsgænger Hanne Dam ja til plangrundlaget, som er forudsætningen for, at projektet på sydsiden af Kolding Fjord kan gennemføres. Socialistisk Folkeparti og Hanne Dam tog forbehold for klapningen af det udgravede fjordbundsmateriale, mens Enhedslisten stemte imod Marina City, bortset fra en række naturforbedringsprojekter.

Marina City

I Marina City skal der bygges op til 325-350 boliger og anlægges 1000 bådpladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd.

Ifølge tidsplanen skal den nye lystbådehavn inklusiv husbådpladser og de første byggerier tages i brug i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce