Annonce
Ugeavisen Kolding

Cafeejer: - Vi må selv tage ansvar og gøre noget

Nu er blomsterkasserne i Munkegade plantet til med en masse forskellige planter, som pynter smukt i gaden. Det er Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar, som har fået kommunen til at sætte kasserne op, mens Thomas Christiansen fra Kolding Blomsterhus har stået for tilplantningen. Privatfoto
Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar drømmer om at Munkegade, Klostergade og Gråbrødregade sammen skaber et klosterkvarter, som skal fortælle historien om Koldings kloster og munke.
Annonce

Munkegade: Kigger man i det idekatalog til udvikling af midtbyen, som netop er afleveret til Kolding Kommune, så hører Munkegade til i Stationskvarteret med banegårdspladsen og den østlige del af Jernbanegade. Men det snit synes Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar i Munkegade ikke om.

- Jeg synes ikke, jeg passer ind der. Jeg føler meget mere, at vi passer ind i Kulturkvarteret med Koldinghus. Vores del af byen er også gammel og en del af byens historie. Jeg kunne hellere tænke mig at lave et Klosterkvarter med Gråbrødregade, Munkegade og Klostergade, hvor vi kunne fortælle historien om klostret og gråbrødremunkene i Kolding. For den er glemt, siger cafeejeren.

Hun er faktisk allerede gået i dialog med YouSee, der ligger på hjørnet af Klostergade og Munkegade, om at bruge deres store røde murstensfacade til at synliggøre områdets historie.

Og det er ikke det eneste, Charlotte Pipenbring har gang i, for der er allerede sket noget i Munkegade, hvor der i sidste uge og på hendes initiativ kom blomsterkasser op langs den vestlige del af gaden. Nu vil hun også have bænke op, så vestsiden indbyder til ophold.

Og forslaget om at bygge en lang bænk og plante grønt langs YouSee-bygningen indgår da også i idekataloget fra taskforcen.

Jeg har overvejet, om jeg skal indkalde til stiftelsen af en forening, så vi kan få noget input fra alle de andre aktører i gaden. Det er en stor opgave at starte op, men som restauratører og butiksejere kan vi ikke bare sætte os ned og vente på, at folk kommer. Vi må selv tage ansvar og gøre noget, og vi kan ikke bare forvente, at kommunen kommer og gør det. Det starter med at feje og fjerne ukrudt foran sin egen dør.

Charlotte Pipenbring, Tobbers Kaffebar

Annonce

Samarbejde

Charlotte Pipenbring er begejstret for katalogets forslag om at dele byen ind i mindre enheder og få skabt noget helt lokalt samarbejde.

- Den der kvarter-tankegang det giver noget sammenhold. Jeg har fx nemmere ved at overskue at skulle samarbejde med 10 andre end med hele byen. Så det er meget positivt, og det er til at forstå.

Hun vil hellere samarbejde i et Klosterkvarter end i en Munkegade-forening.

- Jeg har overvejet, om jeg skal indkalde til stiftelsen af en forening, så vi kan få noget input fra alle de andre aktører i gaden. Det er en stor opgave at starte op, men som restauratører og butiksejere kan vi ikke bare sætte os ned og vente på, at folk kommer. Vi må selv tage ansvar og gøre noget, og vi kan ikke bare forvente, at kommunen kommer og gør det. Det starter med at feje og fjerne ukrudt foran sin egen dør.

Hun håber dog, at kommunen vil stille nogle puljer til rådighed, som kvartererne kan søge til konkrete projekter.

- Vi kommer langt for få penge, for det er drevet af frivillige kræfter. Så det vil være godt givet ud at dele puljer ud til de her små foreninger. Vi ville kunne komme ekstremt langt for fx 20.000 kr.

Hvis Charlotte Pipenbring skal pege på et enkelt projekt i idekataloget, som hun tror vil kunne skabe en stor positiv forandring i midtbyen, så er det anbefalingen om at gøre Kolding bedre tilgængelig for cyklister.

- Hvis man kunne rykke nogle af bilisterne og gøre kolding til en attraktiv cykelby, det kunne rykke helt vildt og tage fokus væk fra de manglende parkeringspladser.

I idekataloget med forslag til midtbyen indgår faktisk en bænk og grønt langs vestsiden af Munkegade, og det arbejde er allerede godt i gang. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce