Annonce
Ugeavisen Kolding

Casper brænder for sit eget

Casper Edens har været iværksætter i et år med firmaet karat24.dk.

Selvom han kun er 20 år, så holder Casper Edens allerede foredrag om at være iværksætter.

– Jeg har altid sagt, at jeg ikke skulle være noget med smykker, men det er det så blevet til alligevel, smiler Casper Edens og trækker på skulderen.

Hans far er guldsmed med egen forretning i Ribe og Bramming, og Casper Edens har aldrig haft ambitioner om at overtage butikkerne. Det har han stadigvæk ikke, men alligevel er han gået i faderens fodspor ind i smykkebranchen.

I oktober sidste år lancerede han webbutikken Karat24.dk, hvor man kan købe smykker online. Om sommeren var han blevet handelsstudent, og han har altid synes, at iværksætteri er spændende.

– Det har selvfølgelig betydet meget, at min far er guldsmed, for han kender branchen og det var egentlig ham, som fortalte, at der lå et stort marked for handel med smykker online. Så derfra opstod ideen til at lave en webshop med smykker, fortæller den unge iværksætter.

Foruden en række kendte smykke-mærker får han også selv fremstillet smykker under navnet Karat smykker, som sælges via webbutikken.

– Det er gået hurtigt med at bygge butikken op og det har været virkelig sjovt at have så travlt med at skabe sin egen virksomhed. Jeg er kun mig selv, og sådan har jeg kunne klare det ind til videre, fortæller Casper Edens, som netop er flyttet fra Bramming til Kolding.

Smykkelageret er stadig i Bramming men bliver snart flyttet, så hele forretningen er samlet her i byen. Ind til da har han familie og venner til at hjælpe sig med at pakke og sende smykker af sted.

Annonce

Flyttet til Kolding

Casper Edens er flyttet her til Kolding, fordi han er begyndt at læse ved SDU.

– Jeg er startet på HA Enin, som står for entreprenørskab og innovation. Det passer rigtig godt til min profil, og der er mange andre på studiet, som også har iværksætterdrømmen, fortæller Casper Edens, der efter de første uger på studiet vurderer, at han er landet på rette hylde.

Rent fysisk er han og Karat24.dk landet i House of Innovation på Jernbanegade, hvor han deler skrivebord med en anden af byens selvstændigt erhvervsdrivende og på den måde er blevet en del af det lokale iværksættermiljø.

– Det bliver nok lidt hårdt både at skulle drive Karat24.dk og passe studiet samtidig, men for mig er det meget vigtigt at fortælle til andre unge, at man skal lade være med at finde på så mange dårlige undskyldninger og i stedet bare hoppe ud i det, hvis man har drømmen om egen virksomhed, slår den 20-årige fast.

Annonce

Drop undskyldningerne

Faktisk tager han gerne ud og holder foredrag for andre unge om, hvordan det har været at blive selvstændig i en alder af bare 19 år.

– Jeg har været på folkeskoler og ungdomsuddannelser og fortælle. Jeg vil gerne være med til at motivere andre unge til at gå samme vej som jeg. Det er fedt at være sin egen chef og meget givende. Så drop undskyldningerne og kom i gang.

Casper Edens medgiver dog, at man skal have en interesse, man brænder for, som man kan bygge virksomheden op omkring.

– Men det er forkert, som mange tror, at man skal være opfinder for at blive iværksætter. Sådan er det slet ikke. Man skal finde en niche, som man har stor interesse for og derfor tror på, at man kan gøre det bedre inden for dette område end andre lignende konkurrenter. Og så skal man gøre noget, de ikke gør. Det er sådan set nok, konstaterer Casper Edens.

En gang troede han, at han skulle være ingeniør eller revisor, men så kom interessen for iværksætteriet og han begyndte at følge fora og blogs for at læse om emnet.

– Jeg kan ikke leve af at drive Karat24. dk endnu, men det håber jeg at kunne om tre år, når jeg har læst min HA færdig. Ind til da er webshoppen et godt supplement til SU'en, og samtidig får jeg lov at arbejde med mit hjertebarn hver eneste dag, smiler Casper Edens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce