Annonce
Ugeavisen Kolding

Chris startede egen virksomhed i juni: Snart vil han ekspandere til Tyskland

Chris Levinsen åbnede i sommer sit showroom i Kolding, hvor man kan bestille jakkesæt via konceptet Suitsyou by Sjölin. Til januar åbner han i Esjberg, og derfra er planen at ekspandere i Nordtyskland. Foto: Louise Lauritsen
Iværksætter Chris Levinsen er uddannet i tøjbutik, men forlod faget for at blive kørende sælger i industrien. Nu er han retur i modebranchen som selvstændig sælger af skræddersyede jakkesæt via konceptet Suitsyou by Sjölin.
Annonce

Kolding: Han har fart på, 42-årige Chris Levinsen. For når man er midt i livet, inden man går efter at udleve drømmen om at blive selvstændig, så er tiden til at lykkes ikke ubegrænset. Og derfor håber han at kunne åbne 10 til 12 afdelinger af jakkesæt-showroomet Suitsyou by Sjölin i løbet af de næste fem til otte år.

Første afdeling blev åbnet 1. juni i Kolding, og siden er det gået så strygende, at Chris planlægger åbning af sin afdeling nummer to i Esbjerg til januar. I 2021 skal Flensborg gerne følge efter, og derefter kommer resten af Nordtyskland.

- Jeg er blevet for gammel til at vente, så det er derfor, jeg har fart på. Sådan en afdeling her kan du hverken leve eller dø af. Jeg kan kun lykkes ved at udvide, så derfor er det planen.

Chris Levinsen er ulasteligt klædt i et af de jakkesæt, som han hver dag sender bestillinger afsted på til Suitsyou's fabrik i Polen, hvor alle jakkesæt fremstilles efter kundens individuelle mål og ønsker.

Forud er gået en grundig dialog hvor stof, design og detaljer er blevet aftalt. Og så er kunden kortlagt fra top til tå via 22 forskellige mål.

Det hele foregår i Chris' showroom på Nordager i Kolding, hvor han har indrettet et rigtigt herreværelse med mørke lædersofaer i chesterfieldstil, barskab og lp'er. Samtidig bliver jakkesæt, slips, sko og andet tilbehør vist frem, og i sofagruppen ligger bøgerne med stofprøver i tre forskellige kvaliteter.

Hos Suitsyou er de nemlig bevidste om, at det er den samlede oplevelse, som er med til at sælge jakkesæt.

- Vores slogan er jo, at vi vil give mænd lyst til at handle igen ved at lave en hyggelig seance, hvor der er sat tid af til at snakke. Det bliver hurtigt personligt, når man sidder overfor hinanden og har tid, forklarer Chris.

Derfor kan han også kun træffes efter aftale, så han er sikker på ikke at blive forstyrret af andre kunder undervejs.

- Vores mission er at bringe servicen tilbage i faget. Vi har tid til at sætte os ned og gennemgå, hvad kunden har brug for og kunne tænke sig.

Og det er en facon, der vækker tillid.

- Jeg er helt inde og røre ved folk, når jeg måler op. Det er jeg nødt til, så der kommer en anden tillid, og vi får nedbrudt nogle barrierer.

For Chris er det absolut afgørende, at kunderne bliver glade for deres jakkesæt, og derfor bliver det også passet til hos en lokal skrædder, når det kommer fra Polen. For som han siger:

- Jeg gider ikke sælge dig noget, du ikke bliver glad for.

Så trængte jeg til noget forandring i mit liv. Jeg har i mange år godt kunnet tænke mig at blive selvstændig men manglede det rigtige koncept.

Chris Levinsen

Annonce

Trængte til forandring

Kolding er valgt som hjemsted for Chris' første showroom, fordi byen ligger centralt. Selv bor han i Børkop med hustru og børn på ni og 12 år.

Han er uddannet hos Tøjeksperten i Bjerringbro og arbejdede i en del år i modebranchen, inden han blev kørende sælger med alt fra støvsugere til forsikringer og kemi.

- Men så trængte jeg til noget forandring i mit liv. Jeg har i mange år godt kunnet tænke mig at blive selvstændig, men manglede det rigtige koncept.

Det var en af Chris' venner, som hørte om Suitsyou til en prisuddeling.

- Og så kommer han og siger til mig; nu har jeg fundet ud af, hvad du skal med dit liv og fortæller mig om konceptet.

Derfra begyndte forhandlingerne, og i sommer købte Chris sig ind i Suitsyou via en franchiseaftale, som sikrer ham rettighederne i Syd- og Sønderjylland samt Nordtyskland.

- Jeg har talt rigtig meget med fruen om det her, for vi er jo i en anden livssituation end unge iværksættere uden forpligtelser. Vi havde lige bygget nyt hus, og det var vigtigt, at vi fik det talt ordentligt igennem, og hun var med på den.

For Chris har det vist sig at være lykken, at starte op selv.

- Jeg har en hjerne, der bobler med ideer, og jeg har behov for at prøve dem af. Det er ikke alle, der er lige gode, men jeg vil gerne kunne løbe med dem, og det kan jeg bedst som selvstændig.

Annonce

En fryd

Som nystartet iværksætter er det vigtigt at pleje sit netværk, og det gør Chris gerne. I det hele taget, nyder han hver eneste arbejdsdag.

- Jeg elsker mit arbejde og den service, jeg kan tilbyde. Mode har altid interesseret mig, og det der med at komme tilbage til mine gamle rødder igen, det var lidt som at komme hjem. Og samtidig er det her en helt unik måde at sælge jakkesæt på. Det er en fryd.

Chris Levinsen

42 år, bor i Børkop med sin hustru og deres to børn på ni og 12 år.

Uddannet i tøjbutik og har arbejdet som butikschef i adskillige tøjbutikker i det midtjyske.

Senest kørende salgschef med en række forskellige produkter.

Startede 1. juni en afdeling af Suits by Sjölin i Kolding.

Showroomet ligger på Nordager 22.

Åbner endnu et showroom i Esbjerg i januar.

Læs mere på suitsyou.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce