Annonce
Ugeavisen Kolding

ChristineRO

Min mand fortæller mig ofte om sine ture til ChristineRO, den smukke lille skov lige uden for Christiansfeld, og om hvor meget han nyder det. Efter en lang dag foran skærmen på jobbet tager han sin cykel, en plastpose og en pude med for at sidde behageligt og tørt i skovbunden, og ofte smutter der en sodavand eller øl ned i posen. Når min mand kommer hjem og fortæller om turen, og om hvorfor jeg og mange andre måske burde bruge tilsvarende tid derude i denne skønne skov, så er det næsten som at være der selv.

Jeg behøver ikke tænke på verden omkring mig, jeg kan tillade mig at lukke alle andre og alt andet ude. Fordi jeg gemmer min cykel lidt af vejen, så ingen kan se den, når de går rundet ad stien i skoven, så kan jeg sidde uforstyrret midt i det hele og bare lade tankerne flyde. En tanke kan komme forbi om udvikling i vores bykerne, om det kommende borgmestervalg, om færre restriktioner i dagligdagen, om vejret nu er med os eller mod os… og så kan jeg heldigvis blive afbrudt og fokusere på det væsentlige. En lille mus piler lige pludselig frem af skovens bunddække. Den stopper op og kigger på mig, inden den piler videre, og jeg tænker, at det er stort at opleve sådan et lille væsen tæt på.

Når min mand kommer hjem efter sine ture til ChristineRO, er han fuldstændig rolig og afslappet i krop og sind, han siger kærlige ting, nynner og fløjter og er meget omgængelig og opmærksom på mig. Disse oplevelser, som jo er min mands, har fået mig til at tænke over, om jeg selv blot ”bruger tiden..”, som jeg forbruger alt andet, eller om jeg kan blive bedre til at ”bruge tiden mere nærværende”.

Annonce

Lige om lidt kommer sommerferien forbi min mand og mig. Den ser vi meget frem til. For selvom vi kommer til at ”forbruge” noget af tiden med at give sommerhuset en omgang med træbeskyttelse, så kommer vi også til at lade dagene trille af sig selv. Så er vi klar til at tage imod de oplevelser, der måtte opstå, fordi vi spontant får en ide. Det bliver med fødderne i sand og vand, øjnene åbne, smilet bredt, holden i hånd og kysseri og selvfølgelig lækker mad og vin.

Her kommer den ..RO forhåbentlig også for mig, som min mand beskriver så fint. Jeg skal blive bedre til at finde min indre ..RO og det går heldigvis allerede meget godt. Lige nu er det søndag eftermiddag og han ligger på sofaen og får en velfortjent fødselsdagslur, for han blev behørigt fejret ved midnat med allllt for mange kolde drinks, fødselsdagssang og uendelig mange gode grin sammen med dejlige mennesker.

Men lur mig, om ikke han hopper på cyklen senere og tager et smut til ChristineRO for at lade op til en ny uge. Det er indlysende, hvorfor det er så vigtigt for os alle at tage hånd om os selv og giver os selv bare en smule …RO til at finde os selv i alt det, der foregår i og omkring os. Her i nærheden finders der ikke et bedre eller smukkere sted at gøre det end i Christinero. Du er også velkommen, hvis du ikke allerede har dit eget lille fristed, hvor du finder din ro og lader op til nye indtryk.

Jeg tror, at jeg pumper cyklen og smutter med ham denne gang.Disse oplevelser, som jo er min mands, har fået mig til at tænke over, om jeg selv blot bruger tiden, som jeg forbruger alt andet, eller om jeg kan blive bedre til at bruge tiden mere nærværende.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding Egnsteater byder på tre piano matiné-koncerter

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Venstre ønsker, at Kolding Kommune skal være attraktiv for tilflyttende virksomheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Ugeavisen Kolding

Lillebælts elendige tilstand: Nej tak til muslingeanlæg

Ugeavisen Kolding

Kommunen og Trapholt skaber kunst i Borchs Gård

Ugeavisen Kolding

Spisested giver gratis frokost til fordel for Knæk Cancer

Ugeavisen Kolding

Event skal give gamle møbler nyt liv

Ugeavisen Kolding

Kæmpe loppemarked, vandsjov og internationalt tennisstævne: Her er tre af de mest spændende begivenheder i Kolding i denne weekend

Ugeavisen Kolding

Nikolaj Johansen fortæller om manden, som træerne elskede

Ugeavisen Kolding

Nordicals Trekantområdet opruster med ny mægler

Ugeavisen Kolding

I hele sit liv har Nadja kæmpet mod dæmoner fra fortiden og svær overvægt: Nu fortæller hun sin historie for at hjælpe andre

Ugeavisen Kolding

Fie åbner ny interiørbutik i midtbyen: Det må godt være farverigt og skævt

Ugeavisen Kolding

Odense Kammerkor giver koncert på Koldinghus

Ugeavisen Kolding

Stor bygning i Østergade rives ned: Ny butik og fire lejligheder på vej

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Husker kvinder bedre end mænd?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Busken med de blå safirer

Ugeavisen Kolding

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Kolding

Jeanette havde ikke noget håb i livet: Så fandt hun et fællesskab, der fik hende på fode igen

Ugeavisen Kolding

Et samfund kan ikke fungere uden tillid

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Liebhaverbolig med privat badebro og panoramaudsigt til fjorden sat til salg i Kolding

Ugeavisen Kolding

Bokseklub bag stort VM-boksestævne: Håber på flere tusinde tilskuere

Ugeavisen Kolding

Koldings frivillige bliver fejret hele næste uge

Ugeavisen Kolding

Steven har startet sit eget grønne køkkenfirma og drømmer om at gøre det internationalt

Annonce