Annonce
Ugeavisen Kolding

Citronen kan ikke presses mere

Annonce

Læserbrev: Mine børn går på én af de skoler i landet, det er allerbilligst at drive. Det lyder ikke just som et kvalitetsstempel, og det er det bestemt heller ikke. Nok heller ikke ligefrem et salgsargument, hvis vi ønsker at tiltrække tilflyttere.

Men tal fra Indenrigsministeriet og KL taler deres tydelige sprog. Ud af landets 98 kommuner er Kolding Kommune den, der bruger færrest ressourcer pr. elev.

”Men skolerne ligger jo meget godt i kvalitetsrapporterne på trods af besparelserne,” lyder modargumentet. Ja – endnu! Kvaliteten daler lige så stille. Hvis man er i tvivl om det, kan man bare spørge rundt om på lærerværelserne, i skolebestyrelserne og blandt forældrene på gangene.

Gennem mine egne børns skolegang har jeg oplevet utallige eksempler på positive tiltag, der var ønsket men aldrig blev taget, fordi midlerne kun var til det allermest nødvendige. Det gik ud over klassernes læring og trivsel.


Gennem mine egne børns skolegang har jeg oplevet utallige eksempler på positive tiltag, der var ønsket men aldrig blev taget, fordi midlerne kun var til det allermest nødvendige.


I SF har vi talt med frustrerede lærere fra forskellige skoler i kommunen. Disse fantastisk engagerede mennesker, der i min bog for de flestes vedkommende har fortjent en medalje af det pureste guld. De fortæller, at de seneste år har været en daglig kamp for at sikre børnene en god skolegang med alt for få midler.

Det er en urimelig opgave, der er lagt på dem, og citronen kan ikke presses yderligere. Det er på tide igen at sikre gode økonomiske rammer, så trivsel og læring til vores børn kommer i fokus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vågn nu op

Annonce